Nume
Parola
Vizualizări: 4624
Acord de Parteneriat semnat dintre Consiliul de Mediere și Asociația Patronală a Companiilor de Colectare a Datoriilor din Moldova (APCD)
3 Septembrie 2014 — La 3 septembrie 2014, președintele APCD, Veaceslav Mîrza, și președintele Consiliului de Mediere, Tatiana Ciaglic au semnat un Acord de Parteneriat Strategic.

Consiliul de Mediere este un organ colegial, compus din membri desemnați prin ordinul Ministrului Justiției, menit să promoveze medierea ca metodă alternativă de soluționare a conflictelor și să prezinte interesele mediatorilor la nivel național.

În timp ce, APCD este o asociație neguvernamentală cu scopul de a promova cele mai bune practici de colectare a datoriilor și de gestionare a creanțelor.

Subiectul acestui Acord este stabilirea unui parteneriat de succes dintre ambele părți având ca scop asigurarea unei posibilități mai bune de cooperare și promovarea celor mai bune exercitări privind medierea. De asemenea APCD își propune accentuarea rolului medierii în cadrul procesului de colectare prejudiciară a datoriilor și implementarea celor mai bune practici de mediere de către companiile de colectare a datoriilor din Moldova.

Medierea este o cale alternativă de soluționare a conflictelor, inclusiv comerciale, care permite părților implicate să ajungă la un numitor fără a se adresa în judecată.

Asociația Patronală a Companii de Colectare a Datoriilor (APCD)
Adresa: mun. Chișinău, str. Hâncești 138/1, MD 2070
Tel: +373 22 85 37 85, Fax: +373 22 85 37 65,
e-mail: info@apcd.md, web: www.apcd.md
follow us on Facebook: http://www.facebook.com/apcd27