Nume
Parola
Vizualizări: 6559
„Să fiți activi, combativi, plini de energii pozitive”: îndemnul Vicepreședintei Parlamentului, Liliana Palihovici, pentru tinerii din Călărași
Călărași, 18 Februarie 2014 — Peste 250 de liceeni și studenți de la Liceul Teoretic-Vocațional și Colegiul Pedagogic „Alexandru cel Bun” au participat, luni, la lecția publică pe care Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a susținut-o la Călărași.

„Vă îndemn să fiți activi, combativi, plini de energii pozitive. Discutați cu părinții și convingeți-i că trebuie să susțină reformele în domeniul educației, care au impact pe termen lung pentru viața noastră, a tuturora”, i-a îndemnat Vicespeakerul Liliana Palihovici pe tinerii din Călărași în cadrul lecției publice la care au asistat, alături de liceeni și studenți, și directorul Liceului Teoretic-Vocațional, Lucia Bricicaru, și Directorul Colegiului Pedagogic, Ion Chitoroagă.

Liliana Palihovici a menționat în mesajul său adresat tinerilor importanța comunicării acestora, de la egal la egal, cu profesorii, cu părinții și politicienii. „Este important să învățați continuu, să vă implicați în activități sociale și publice, astfel încât să obțineți profesii potrivite și locuri de muncă competitive”, le-a spus tinerilor de la Călărași Vicepreședinta Parlamentului.

Vicespeakerul Liliana Palihovici i-a îndemnat, de asemenea, pe liceenii și studenții de la Liceul Teoretic-Vocațional și Colegiul Pedagogic să monitorizeze atent activitățile politicienilor și să contribuie prin inițiative și mesaje publice la eficientizarea procesului decizional în Republica Moldova.

Avantajele aderării Moldovei la Uniunea Europeană, reforma educației, viitorul colegiilor din țară și subiectele de pe agenda politică au fost alte câteva teme discutate de tinerii de la Călărași cu Vicepreședinta Parlamentului, care a susținut anterior, de asemenea în luna februarie, o lecție publică cu participarea tinerilor de la Cimișlia.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului