Nume
Parola
Vizualizări: 4990
Dialog la Strasbourg Vicepreşedinta Parlamentului – Secretarul General al Consiliului Europei
Strasbourg, 28 Ianuarie 2014 — Situaţia politică din Moldova şi continuarea reformelor au fost subiectele centrale ale întrevederii de lucru pe care a avut-o, la Strasbourg, Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova și şefa Delegației la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Liliana Palihovici, cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jangland.

În cadrul întrevederii dintre Liliana Palihovici şi Thorbjorn Jangland au fost discutate acţiunile pe care Republica Moldova urmează să le întreprindă în continuare pentru reformarea sistemului de justiției, inclusiv implementarea reformei Procuraturii generale, precum şi situaţia privind mass-media din ţară.

Vicepreşedinta Parlamentului l-a asigurat pe oficialul de la Strasbourg că autoritățile de la Chişinău vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru a asigura libertatea mass-mediei. În context, a fost comunicat faptul că, la Chişinău, Comisia parlamentară Educaţie, Tineret, Sport şi Mass-media a organizat dezbateri publice şi au fost pregătite câteva amendamente elaborate în vederea stabilirii unui raport echitabil între distribuitorii de servicii și radiodifuzori, care în varianta actuală a normei audiovizuale nu este reglementat destul de clar. Această modificare ar putea preveni apariția în viitor a situaţiilor asemănătoare cu cea de la începutul lunii ianuarie.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Vicepreședinta Legislativului, Liliana Palihovici, participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea se desfășoară la Strasbourg, în perioada 27-31 ianuarie 2014. Din componența delegației fac parte deputații Ana Guțu, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Stella Jantuan, Valeriu Ghilețchi, Anatolie Arhire și Grigore Petrenco.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreşedintei Parlamentului