Nume
Parola
Vizualizări: 5126
Două iniţiative legislative, promovate de Vicepreşedinta Parlamentului în beneficiul copiilor şi femeilor
Chișinău, 14 Ianuarie 2014 — Două iniţiative legislative – una pentru modificarea Legii ocrotirii sănătăţii şi alta pentru modificarea Legii cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi – sunt depuse şi înregistrate la Secretariatul Parlamentului de către Vicespeakerul Liliana Palihovici.

Prima iniţiativă legislativă vizează asigurarea, din partea statului, a asistenţei medicale stomatologice în volum deplin, acordată copiilor în vârstă de până la 12 ani, precum şi acoperirea costurilor protezelor mamare pentru reconstrucţia sânului, ca urmare a unei afecţiuni oncologice (cancer mamar).

„Cheltuielile privind sănătatea nu reprezintă doar un cost, ci o investiție ce va asigura o sănătate adecvată generațiilor viitoare”, se arată în Nota informativă la proiectul de lege pentru modificarea articolului 20 din Legea ocrotirii sănătății nr.411-XIII din 28 martie 1995.

Cealaltă iniţiativă legislativă promovată de Vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici vizează obligativitatea societăților comerciale în care statul deține o cotă-parte sau întreg capitalul social, a întreprinderilor de stat și a celor municipale de a asigura reprezentarea fiecărui gen în proporție de cel puțin 30% în consiliile lor de administrare.

„Aceste măsuri vor contribui la accelerarea procesului de stabilire a egalităţii între bărbaţi şi femei”, precizează Notă informativă asupra proiectului de lege privind modificarea articolului 7 din Legea nr.845-XII din 3 ianuarie 1992 cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi.

„Aceste iniţiative sunt dictate deopotrivă de angajamentele noastre asumate pe plan internaţional, dar şi de angajamentele noastre în favoarea unei vieţi mai bune pentru fiecare cetăţean din Moldova”, afirmă Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului