Nume
Parola
Vizualizări: 5058
Mesaj de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, 10 decembrie 2013
Chișinău, 10 Decembrie 2013 — De câteva decenii iată Națiunile Unite invită statele lumii să sărbătorească Ziua Internațională a Drepturilor Omului așa cum cred acestea că este potrivit.

În Moldova cred că este potrivit să reconfirmăm, prin mesaje publice și acțiuni, că drepturile fundamentale ale omului – la educație, sănătate sau dezvoltare – trebuie să aparțină fiecărui cetățean, indiferent de vârstă, etnie sau statut. Iar aceasta înseamnă că fiecare locuitor al țării trebuie să trăiască într-o societate fără corupție, într-o țară în care nimeni nu este mai presus de lege, într-un mediu care oferă șanse egale de reușită bărbaților și femeilor.

Mai consider că o societate cu un prezent decent și un viitor de care nu-i este frică nimănui, așa cum ne-o dorim în Moldova, se construiește pe mai multă înțelegere, mai multă toleranță și o mai mare coeziune decât există acum.

Ziua Drepturilor Omului este și un prilej potrivit pentru a privi spre ziua de mâine și a ne pregăti pentru cele ce urmează să se întâmple – bune și mai puțin bune – în anul 2014. Ceea ce îmi doresc pentru noi toți în perioada imediat următoare este să reușim să aplicăm în viața cotidiană legislația bună pe care am adoptat-o în ultimii ani cu eforturi comune.

Și ceea ce ne mai doresc în această zi în care celebrăm Declarația Universală a Drepturilor Omului este să dăm, prin acțiunile și inițiativele noastre, expresie concretă solidarității – un principiu pe care se ține Uniunea Europeană și pe care trebuie să-l transformăm, aici în Moldova, în beneficii pentru fiecare cetățean.

Liliana Palihovici
Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova