Nume
Parola
Vizualizări: 4465
Ziua Naţională a Tineretului şi Ziua Internaţională a Studentului: „Contribuţiile tinerilor la afirmarea personală şi la dezvoltarea ţării sunt esenţiale”
Chișinău, 17 Noiembrie 2013 — Printre evenimentele care ni le-a adus luna noiembrie sunt şi acţiunile desfăşurate în Moldova cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului şi Zilei Internaţionale a Studentului. În această săptămână tinerii s-au aflat în prim-planul vieţii publice, de altfel cum trebuie să se întâmple multe mai des. Pentru că implicarea tinerilor le aduce beneficii nu doar lor, ci şi întregii ţări.

În aceste zile mai mulţi tineri din Moldova şi-au povestit în cadrul unei expoziţii istoria lor de succes pentru a-i inspira şi pe alţii cu exemplul lor. La fel, a continuat efortul de promovare a unei acţiuni în premieră pentru ţara noastră – concursul „Excelenţă Academică pentru Moldova”. Această Gală a Studenţilor Originari din Moldova, ce se va desfăşura în debutul anului viitor, îi va recompensa pe cei mai buni studenți născuţi în Moldova, care își fac studiile în afara țării și care au obţinut performanţe pe plan academic și extra-curricular la nivel internațional.

Susţin participarea tinerilor în această iniţiativă, la fel cum lansez, cu această ocazie, un apel pentru implicarea tinerilor şi participare civică în contextul elaborării unor documente strategice: Codul Educaţiei şi Strategia Educaţia 2020.

Dorim împreună să asigurăm în instituţiile de învăţământ din Moldova un mediu încurajator pentru dezvoltarea tinerilor, iar în ţară – condiţii pentru afirmarea şi performanţa tinerilor. Iar contribuţia tinerilor la aceste eforturi – prin iniţiative civice – este esenţială.

Liliana PALIHOVICI
Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova