Nume
Parola
Vizualizări: 4288
În prima zi de vacanță 10 tinere din Clubul LeaderSHE au dialogat cu Vicepreședinta Parlamentului și au asistat la ședința în plen a Legislativului
Chișinău, 3 Noiembrie 2013 — 10 tinere din Clubul LeaderSHE au asistat, în prima lor zi a vacanței de toamnă, la ședința în plen a Parlamentului Republicii Moldova și au avut o întâlnire cu Vicepreședinta Legislativului, Liliana Palihovici.

Vicepreședinta Parlamentului a felicitat tinerele pentru faptul că au ales să învețe ceva nou chiar și în timpul vacanței, în cele 5 ore ale ședinței la care au asistat, și le-a explicat cum decurge procesul legislativ în Republica Moldova.

„În calitatea voastră de cetățeni puteți participa la consultările publice ale Codului Educației, un document-cheie al politicilor publice care vă vizează în mod direct”, le-a spus Liliana Palihovici tinerelor din Clubul LeaderSHE, care este un proiect inovativ ce reunește tinere care doresc să participe la schimbarea comunității şi să contribuie la dezvoltarea democraţiei participative în Moldova.

Cele 10 fete au adresat întrebări legate de Legea cu privire la finanțele publice, s-au interesat de modalitatea de organizare a BAC-ului în 2014 și au vorbit despre rolul tinerilor în procesul de democratizare a societății.

Aura Axenti, Președinta Clubului LeaderSHE, i-a mulțumit doamnei Palihovici pentru acest dialog deschis și pentru această experiență de stagiere, importantă pentru activismul și implicarea fetelor-lider din Republica Moldova.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului