Nume
Parola
Vizualizări: 5209
Socialiştii cer stoparea haosului din Chişinău şi demisia lui Chirtoacă
10 Octombrie 2013 — Astăzi, membrii şi susţinătorii Partidului Socialiştilor din RM au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău.

Socialiştii au cerut primarului de Chişinău socoteală asupra tuturor fărădelegilor ce au loc în capitală, asupra risipirii banilor publici, fapt stabilit de Curtea de Conturi şi demonstrat de juriştii PSRM în instanţă, asupra împărţirii frauduloase a pămînturilor municipalităţii etc. Socialiştii au amintit că pentru demiterea lui Chirtoacă şi-au pus semnăturile circa 90.000 de locuitori ai capitalei şi au cerut demiterea de onoare a lui Chirtoacă.

Socialiştii au condamnat faptul că instanţele de judecată nu doresc să înregistreze grupul de inişiativă de organizare a referendumului de demitere a primarului de Chişinău, deşi pentru aceasta au fost întrunite toate condiţiile necesare.

Socialiştii au făcut un apel către fracţiunea comunistă să se dezică de ambiţiile personale, de coaliţia ruşinoasă cu liberalii, creată pe 5 septembrie curent în timpul votării comune a repartizării celor 30 ha de terenuri municipale la preţuri simbolice şi să răspundă doleanţelor cetăţenilor prin includerea pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a CMC a chestiunii privind organizarea referendumului de demitere a Primarului General Dorin Chirtoacă. Pentru luarea unei asemenea decizii este nevoie să voteze 2/3 din consilierii municipali.

Socialiştii au scandat lozinci: „Referendum”, „Întoarceţi pămîntul oraşului!” ş.a.

Amintim, că în cadrul campaniei „Chişinăul are nevoie de Altceva!” socialiştii au colectat 90000 de semnături ale chişinăuienilor în favoarea demiterii Primarului Chirtoacă, cu 30000 semnături mai mult decît este necesar pentru organizarea unui referendum local.