Nume
Parola
Vizualizări: 4266
ACȚIUNI LEGISLATIVE pentru o mai bună protecție a copiilor: Vicepreședinta Parlamentului a susținut un discurs la Conferința regională de la Chișinău consacrată traficului de ființe umane în Europa de Sud-Est
Chișinău, 10 Octombrie 2013 — „Republica Moldova nu este imună la pericolele traficului de ființe umane. Ca răspuns la acest fenomen, țara noastră a realizat un șir de măsuri de prevenire și combatere a traficului de ființe umane”, a declarat Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, în discursul său rostit la Conferința regională „Traficul de ființe umane în Europa de Sud-Est: pentru o mai bună protecție a copiilor”.

În alocuțiunea sa rostită în cadrul acestei conferințe regionale, ce s-a desfășurat la Chișinău la 8 și 9 octombrie, Vicepreședinta Parlamentului a menționat că pentru prevenirea și combaterea noilor tendințe ale traficului uman, Legislativul a ratificat Convenția Consiliului Europei cu privire la protecția copiilor împotriva exploatării și abuzului sexual, semnată la 25 octombrie 2007 (Convenția de la Lanzarote). De asemenea, au fost operate modificări în Codul Penal pentru a exclude posibilitatea amnistierii, graţierii și împăcării pentru persoanele care au comis infracţiuni sexuale împotriva minorilor.

„Acțiunile de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane trebuie susţinute de către toţi partenerii din societate. Astfel vom reuși să asigurăm o protecție mai bună, inclusiv pentru copiii afectați de acest fenomen”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici.

Conferința regională „Traficul de ființe umane în Europa de Sud-Est: pentru o mai bună protecție a copiilor” reuneşte experţi din peste cincisprezece ţări şi are drept scop abordarea politicilor de prevenire şi combatere a traficului de copii, în contextul apariţiei noilor forme de exploatare, inclusiv prin intermediul Internetului.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Franței în Republica Moldova în parteneriat cu instituțiile competente din Moldova, făcând parte din seria conferințelor în domeniul justiției și drepturile omului în Europa de Sud-Est, finanțate de Ministerul Afacerilor Externe al Franței.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova