Nume
Parola
Vizualizări: 5290
Socialiştii cer audierea primului-ministru în Parlament pe subiectul Băncii de Economii
3 Octombrie 2013 — Astăzi, mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PSRM, au organizat un miting de protest în faţa Guvernului, pentru a-şi exprima indignarea vizavi de afacerile dubioase în jurul Băncii de Economii.

„Cei care au venit la guvernare fură ca în codrul verde. Banca de Economii, întreprindere care aducea profit şi deservea majoritatea conturilor populaţiei, peste noapte a devenit privată. Leancă trebuie să explice în Parlament cum s-a întîmplat acest lucru, cine e responsabil pentru risipirea averii oamenilor”, a menţionat Igor Dodon, deputat în Parlamentul Modlovei.

„Guvernarea actuială a venit la putere ca să deservească interesele oligarhilor. Banca de Economii într-o clipă s-a transformat din Banca poporului în banca oligarhilor. Poporul nu doreşte o asemenea Guvernare iresponsabilă.”, a spus Eduard Smirnov, ex-preşedinte al PSRM.

Socialiştii au solicitat audierea de urgenţă în Parlament a Prim-ministrului Leancă pe cazurile de privatizare a BEM, a Aeroportului Internaţional Chişinău şi altor instituții care urmează a fi supuse înstrăinării și/sau privatizării.

Totodată socialiştii au cerut crearea comisiei de anchetă cu investigarea detaliată a cazurilor respective și tragerea la răspundere, inclusiv penală a tuturor celor care au fost implicaţi în aceste fărădelegi.

De la Guvern socialiştii s-au deplasat la Parlament unde au continuat protestele.

Socialiştii au scandat lozinci: “Reîntoarceţi Banca poporului!”, “Vinovaţii la răspundere!”, “Stop priHvatizare!” etc.