Nume
Parola
Vizualizări: 3963
15 ani de la fondarea Colegiului Național de Comerț al ASEM: mesaj de apreciere din partea Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova
Chișinău, 26 Septembrie 2013 — „Este impresionant că peste 28 mii de tineri din toată țara au obținut cunoștințele necesare și deprinderile de viață în cadrul Colegiului Național de Comerț de la fondare și până în prezent!”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, în mesajul său adresat cu ocazia celor 15 ani de la fondarea Colegiului Național de Comerț al Academiei de Studii Economice din Moldova.

Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, a afirmat în cadrul festivității că „15 ani pentru un colegiu înseamnă o vârstă frumoasă, plină de realizări. Sunteți la vârsta adolescenței, deci sunteți în cea mai frumoasă perioadă de viață”.

La festivitate au participat, alături de Vicespeakerul Liliana Palihovici, rectorul ASEM Grigore Belostecinic, Viceministra Educației Loretta Handrabura, Șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat Ion Prisăcaru, directoarea Colegiului Național de Comerț Lidia Pleșca, precum și studenți, profesori, părinți.

„Reforma lansată de guvernarea democratică în sistemul educațional care a dat tonul noilor discuții și provocări în mediul academic și societatea civilă își va lăsa amprentele în timp”, a menționat Liliana Palihovici, precizând că acest efort este „necesar pentru sporirea calității educației din Republica Moldova și diversificarea serviciilor educaționale”.

În prezent, la Colegiul Național de Comerț al ASEM sunt înscriși 1810 elevi, care studiază în 61 de grupe academice , la 6 specialităţi.

La festivitatea de marcare a celor 15 ani de la fondarea Colegiului Național de Comerț, Rectorul Academiei de Studii Economie, Grigore Belostecinic, a reiterat faptul că ASEM „va oferi în continuare condiții moderne pentru tineri”. „Îmi doresc mult ca fiecare dintre voi să devină un bun profesionist”, le-a spus rectorul tinerilor prezenți la eveniment.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova