Nume
Parola
Vizualizări: 4100
„Reușita în viață începe la grădiniță”: inaugurarea grădiniței renovate din satul Horodiște, Călărași
Horodiște, Călărași, 17 Septembrie 2013 — În satul Horodiște, raionul Călărași, a fost inaugurată luni o grădiniță renovată, iar acest eveniment a fost deopotrivă semnificativ și emoționant pentru Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici.

Bucuria celor 60 de copii care au pășit pragul grădiniței a fost împărtășită, alături de adulții prezenți, și de Liliana Palihovici, originară din Horodiște. Grădinița din localitate nu a funcționat timp de mai mulți ani, dar prin implicarea Vicepreședintei Parlamentului au fost renovate sălile de joc, bucătăria, sala festivă și o parte din bloc.

Vicespeakerul Liliana Palihovici a afirmat că „reușita în viață începe la grădiniță” și a îndemnat familiile să investească mai mult în copii și să participe la dezvoltarea comunitară.

Oaspetele de la Chișinău a adus fiecărui copil o jucăria de pluș și a oferit o donație: 40 de paturi și saltele pentru copiii mai mici, „ca să poată dormi liniștit, să crească mari și să aibă succes în viață”.

Lucrările de renovare a grădiniței din Horodiște se cifrează la aproximativ costat 1 milion 450 de mii de lei.

Primarul de Horodiște, Petru Ceban, a declarat în cadrul ceremoniei de inaugurare că în activitățile sale s-a „ghidat în permanență de interesul oamenilor”, inclusiv de cele ale părinților și copiilor din „această frumoasă grădiniță” și a mulțumit Vicepreședintei Parlamentului pentru suportul oferit în reparația capitală a instituției preșcolare.

La festivitate au participat, alături de oaspeți, copii, părinți și educatori, Vicepreședintele raionului Călărași, Vasile Timofti, care a donat un copiator, Președintele Organizației Teritoriale PLDM din Călărași, Sergiu Artene, reprezentați ai Direcției Raionale Învățământ, Tineret și etc.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova