Nume
Parola
Vizualizări: 3915
„Vom susține și în continuare asemenea inițiative bune, inclusiv deschiderea aici a școlii de olărit pentru copii”
Hoginești, Călărași, 22 Iulie 2013 — Târgul Olarilor de la Hoginești, raionul Călărași, a ajuns în această duminică la cea de-a treia sa ediție, iar printre oaspeții evenimentului s-a aflat și Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, originară din satul Horodiște, Călărași.

„Sunt mândră că la Hoginești este promovată arta olăritului. Datorită unor oameni care își fac munca cu pasiune, această Casă a Olarului a devenit o atracție turistică, iar prin asemenea evenimente valorificăm potențialul creator al meșterilor populari”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici.

Târgul Olarilor a reunit peste 50 de meșteri populari din câteva țări și a inclus în programul său ateliere interactive de olărit, expoziții și o festivitate de premiere a meșterilor populari.

„Vom susține și în continuare asemenea inițiative bune, inclusiv deschiderea aici a școlii de olărit pentru copii”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului.

Cea de-a treia ediție a Târgului Olarilor de la Hoginești a fost organizată de Casa Olarului „Vasilii Gonciari”, Agenția Turismului, Consiliul Raional și Direcția Cultură Călărași, Primăria Hoginești și Uniunea Meșterilor Populari din Moldova.


Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova