Nume
Parola
Vizualizări: 5117
Cursul Avansat ”Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013”
Chisinau, 9 Iulie 2013 — Asociaţia Obştească ”Sănătate pentru Tineri”, în cadrul Proiectului moldo-elveţian ”Generaţie Sănătoasă”,în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie ”N.Testemiţanu”, Centrul Naţional Sănătatea Reproducerii şi Genetică Medicală, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor Neovita, organizează în perioada 30 iulie-2 august 2013, Cursul Avansat ”Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013.

Dacă Dvoastră
- Sunteţi îngrijoraţi de starea sănătăţii tinerii generaţii și activați în domeniu sănătății adolescenților
- Sunteţi interesaţi de sporirea calităţii serviciilor de sănătate oferite adolescenţilor
- Doriţi ca deprinderile Dvoastră de predare în domeniu sănătăţi şi dezvoltării adolescenţilor să fie mai eficiente
atunci Cursul Avansat ”Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013”, 30 iulie -2 august 2013, va fi util pentru Dvoastră.

Sunt invitaţi să participe la Curs specialiştii, în conformitate cu criteriile de eligibilitate:
- profesori universitari de la Universitatea de Medicină şi de la Colegiile de medicină,
- medici, psihologi, asistenţi sociali – consultaţi din cadrul Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor, în special celor noi create în 2012
- alţi specialişti care lucrează în domeniu sănătăţii şi dezvoltării adolescenţilor.

Participanţii la cur vor beneficia de o instruire complexă oferită de specialiştii de top şi profesori universitari cu renume internaţional din Sankt-Petersburg, Rusia
Cursul va utiliza programul şi metodele de instruire EuTeach –Program de bază european în instruirea efectivă în sănătatea adolescenţilor.

Subiecte cheie abordate în cadrul cursului:
- particlaritățile dezvoltării fizice, psho-sexuale ale adolescentilor la etapa actuală
- dereglarile de dezvoltare pubertară la fete și la băieți - identificare și corecție
- prevenirea comportamentelor riscante la adolescenţi
- dereglarile comportamentului alimentar la adolescenti (anorexia, bulemia). Aspecte medicale și psihologice ale dereglarilor de nutriție la adolescenți
- particularităţile consilierii adolescenţilor în prevenirea şi soluţionarea problemelor de sănătate, inclusiv contextul familiar în consilierea adolescenţilor
- problemele somatice la adolescentele cu dereglări ale sănătăţii reproducerii
- organizarea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor. Discutarea experienţei internaţionale în domeniu.

Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013 reprezintă un curs avansat în domeniu, organizat anual de către Asociaţia Obştească ”Sănătate pentru Tineri” în cadrul Proiectului moldo-elveţian ”Generaţie Sănătoasă” în baza Memorandumului de Înţelegere între direcţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare şi Ministerul Sănătăţii şi vine să susţină eforturile Guvernului Republicii Moldova în sporirea accesului tinerei generaţii la servicii calitative de sănătate. Cursul va fi organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie ”N.Testemiţanu”, Centrul Naţional Sănătatea Reproducerii şi Genetică Medicală, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor Neovita.

Cursul nu solicită taxă de participare. Cheltuielile legate de organizarea şi desfăşurarea cursului de instruire vor fi suportate din cadrul proiectului „Generaţie Sănătoasă”, cu excepţia cheltuielilor de transport spre şi de la Chişinău, care le vor acoperi participanţii personal.

Şcoala de vară va avea loc la 30 iulie-2 august 2013, în mun. Chişinău, în cadrul complexul hotelier al Institutului Muncii, Str. Zimbrului,10. Activitatea interactivă de prezentare a Serviciilor de Sănătate Tinerilor şi schimbul de experienţă în domeniu va avea loc în cadrul Centrului de sănătate prietenos tinerilor Neovita, mun. Chişinău, Str. Socoleni 19.

Participanţii la Şcoala de Vară vor beneficia de materiale informative şi vor primi certificate cu creditele respective. Ţinând cont de originea lectorilor cursul va fi predat în limbile română şi rusă.

Dacă sunteţi interesat de a participa, Vă rugăm să completaţi formularul de aplicare (formular anexat la scrisoarea dată) la Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013 pînă la data de 15 iulie 2013, la adresa e-mail info@neovita.md sau fax. 022 40 66 32.

Vă atenţionăm, că numărul participanţilor la curs este limitat şi vor avea prioritate de a fi selectaţi pentru participare persoanele eligibile (conform criteriilor prezentate mai sus), în ordinea depunerii cererilor. Persoanele selectate pentru a participa vor fi anunţate pînă la 22 iulie 2013.

Fomularul de aplicare poate fi descărcat de pe site-ul SSPT www.sspt.md