Nume
Parola
Vizualizări: 3973
„Alegeţi să donaţi sânge, iar dacă, din motive de sănătate, nu o puteţi face, încurajaţi-vă familia şi prietenii să ajute la salvarea de vieți omenești”
Chișinău, 14 Iunie 2013 — De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a participat la acţiunile de celebrare organizate în Grădina publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău.

Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, a donat sânge, alăturându-se astfel iniţiativei „Donează sânge – dăruiește viață!”, care promovează importanţa donării voluntare şi neremunerate de sânge, lansând un îndemn sincer către cetățeni să se alăture campaniei desfășurată de Ministerul Sănătății.

„Alegeţi să donaţi sânge, iar dacă, din motive de sănătate, nu o puteţi face, încurajaţi-vă familia şi prietenii să ajute la salvarea de vieți omenești”. Sângele este darul cel mai de preţ pe care îl puteţi face altora!”, a afirmat Liliana Palihovici de Ziua Internaţională a Donatorului de Sânge, şi a adus mulţumiri tuturor donatorilor de sânge pentru salvarea vieţilor omeneşti, adresându-le alese urări de sănătate și multă energie în tot ceea ce fac.

Celebrarea Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, organizată la Chişinău, cu participarea Vicepreşedintei Parlamentului Liliana Palihovici, Ministrului Sănătăţii Andrei Usatîi, Directorului Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină Mircea Buga, se înscrie în Decada de promovare a donării de sânge voluntară, desfăşurată de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, autorităţile publice locale, mass-media şi alţi parteneri.

Anual, pentru acoperirea necesităţilor sistemului ocrotirii sănătăţii de produse sanguine, Republica Moldova are nevoie de circa 80000 donări de sânge. Aceste necesităţi sunt suplinite cu 60% de donatorii rude ai pacienţilor şi doar 40% de donatorii voluntari. Din numărul total de donatori înregistraţi, 70% constituie persoanele care donează sânge de 2 ori şi mai mult pe an.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova