Nume
Parola
Vizualizări: 7959
Organizația Internațională a Muncii (ILO) lansează concursul global de fotografie „WORK4YOUTH”
Budapesta, 28 Ianuarie 2013 — Programul OIM pentru angajarea tinerilor organizează un concurs de fotografie pentru a pune în lumină problemele de angajare ale tinerilor, provocările cu care se confruntă tinerii la locul de muncă precum şi puterea lor de a le depăşi. Concursul de fotografie a fost organizat în parteneriat cu Echipa de Asistență Tehnică privind Munca Decentă şi Oficiul de Ţară al ILO pentru Europa Centrală şi de Est din Budapesta, sponsorizat de Fundaţia MasterCard.

Obiectivul concursului este de a scoate în evidenţă provocările cu care se confruntă tinerii la locul de muncă, precum şi ideile inovatoare care îi vizează.

Fotografiile prezentate de către participanţi trebuie să surprindă tinerii la locul de muncă (în diferite medii şi în diverse circumstanţe) într-un mod creative şi original.

Fotografii sunt invitaţi să se concentreze în special asupra condiţiilor de muncă, barierelor legate de probleme de gen, discriminare, caracterul neprotocolar, antreprenoriat, sărăcia muncitorilor, migraţie, muncă în condiţii periculoase, şi printre altele, economia rurală.

Un juriu constituit va desemna cinci câştigători la două categorii.

La nivel global: selecţie realizată dintre toate fotografiile primite

1) Cea mai bună fotografie: premiu în valoare de 1000 dolari

2) A doua cea mai bună fotografie: premiu în valoare de 500 dolari

3) Premiu pentru tineri (fotografiile participanţilor cu vârsta cuprinsă între 18-29 ani): premiu în valoare de 800 dolari

La nivel regional: selecţie realizată dintre fotografiile primite din regiunea Europei Centrale şi de Est

4) Cea mai bună fotografie din regiunea Europei Centrale şi de Est: premiu în valoare de 1000 dolari

5) Premiu pentru tinerii din Europa Centrală şi de Est (fotografiile participanţilor cu vârsta cuprinsă între 18-29 ani): premiu în valoare de 800 dolari.

Fotografiile câştigătoare vor fi plasate într-o expoziţie de fotografie online.

Pentru a intra în concurs, TOATE fotografiile trebuie incluse în FORMULARUL OFICIAL DE PARTICIPARE și expediate împreună cu formularul respectiv, la adresa de email ilophotocontest@gmail.com, cu indicarea numelui deplin, a vârstei, sexului și a țării.

Participanţii sunt invitaţi să prezinte câte maxim cinci fotografii de persoană nu mai târziu de 15 aprilie 2013, ora 23:59 (Ora Europei Centrale). Sunt binevenite fotografiile din întreaga lume.

Pentru detalii privitor la participare, vă rugăm să accesaţi pagina http://www.ilo.org/employment/areas/youth-employment/work-for-youth/photo-contest/WCMS_194593/lang--en/index.htm

O fotografie spune mai mult decât 1000 de cuvinte. Fă-te vizibil!

Sursa:
http://www.ilo.org/budapest/information-resources/press-releases/WCMS_195756/lang--en/index.htm