Nume
Parola
Vizualizări: 4263
Atelier de lucru pentru monitorizarea implementării Rezoluţiei Conferinţei Naţionale HIV/SIDA din 2011
24 Ianuarie 2013 — Atelier de lucru pentru monitorizarea implementării Rezoluţiei Conferinţei Naţionale HIV/SIDA din 2011 În perioada 24-25 ianuarie curent, la Chişinău, se desfăşoarăAtelierul de lucru pentru evaluarea progresului în implementarea prevederilor Rezoluţiei, aprobată la Conferinţa Naţională HIV/SIDA din 2011.

Obiectivul general al Atelierului este de a monitoriza progresul implementării pe parcursul anului 2012 a Rezoluţiei din 5-7 decembrie 2011. Aceasta defineşte un set de acţiuni concrete în evaluarea răspunsului naţional la epidemia HIV/SIDA pentru partenerii din sectorul public, privat și societatea civilă în accelerarea procesului „Tendinţa zero: Zero infecţii noi cu HIV. Zero discriminare. Zero decese cauzate de SIDA!”.

Atelierul include sesiuni în plen şi un panel de discuţii la tematica: „Prevenirea HIV”, „Tratamentul HIV”, „Îngrijire şi suport”, „Managementul Programului Naţional”, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii; Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei; Programului naţional de prevenire şi control HIV/SIDA/ITS; Spitalului Dermatologie şi Maladii Comunicabile; Centrului Naţional de Sănătate Publică; Centrului Naţional de Management în Sănătate; Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină; Dispensarului Republican de Narcologie; Centrului PAS, AO  „Iniţiativa Pozitivă”. Problemele de cea mai mare actualitate din  domeniul HIV/SIDA vor fi examinate şi în cadrul lucrului în grup.

La eveniment participă peste 50persoane, reprezentanţi ai societăţii civile, organizaţiilor guvernamentale, agenţiilor internaţionale, recipienţi şi subrecipienţi ai granturilor Fondului Global de combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei (FG).

Atelierul de lucru pentru evaluarea progresului în implementarea prevederilor Rezoluţiei Conferinţei Naţionale pe HIV/SIDA, la fel ca şi Conferinţa din 2011, se desfăşoară sub egida Consiliului Naţional de Coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei HIV/SIDA, infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei, cu participarea activă a reprezentanţilor societăţii civile din domeniu. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Reducerea impactului infecţiei cu HIV în Republica Moldova” cu suportul financiar al FG, prin intermediul Centrului pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS), Fundaţiei Soros-Moldova şi suportul logistic al Asociaţiei „Iniţiativa Pozitivă”.

Secretariatul CNC TB/SIDA
022 727359