Nume
Parola
Vizualizări: 4123
Programul de instruire in blogging continua
Chisinau, 21 Noiembrie 2012 — Reprezentanţii altor 2 şcoli din regiunea nistreană (Dubăsari şi Lunga) au participat la programul de instruire „Blogurile-instrument de promovare a participării civice”, care a avut loc în perioada 17-18 noiembrie 2012, la Tiraspol.

Seminarul a fost organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală Stels-Tera (Tiraspol), cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Participanţii la instruire au menţionat că seminarul s-a încheiat cu rezultatele vizibile atât pentru ei, cât şi pentru profesorii lor – 2 bloguri ale şcolilor pe care le reprezintă (http://lungaschool7.wordpress.com şi http://school2best.wordpress.com). Elevii spun că îşi doresc ca blogul şcolii să devină un instrument esenţial de promovare a participării civice, totodată implicând în activităţile ce vizează blogul tot mai mulţi colegi de-ai lor.

Profesorii de la Dubăsari au accentuat faptul că majoritatea elevilor au participat pentru prima dată la astfel de programe de instruire, care sunt de un real folos pentru ei. „Elevii au început să scrie materiale pentru blog, iar prima ştire publicată va fi despre training-ul la care au participat şi unde au comunicat cu colegii lor din altă şcoală”, a adăugat Galina N.

60 de elevi şi profesori din 10 şcoli din regiunea transnistreană vor participa la o serie de programe de instruire, vor învăţa cum să creeze un blog al școlii, cum să pregătească texte, astfel făcând vizibilă pentru publicul din Republica Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, activitatea tinerilor din regiune, a şcolilor unde învaţă, dar şi a comunităţii pe care o reprezintă.

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”, este implementat de CJI, în parteneriat cu ONG-urile Stels Terra şi Centrul Media de la Tiraspol, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Scopul Programului este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.
Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)