Nume
Parola
Vizualizări: 5837
Oportunități de dezvoltare pentru tinerii antreprenori
Bălți, 19 Noiembrie 2012 — Winrock Moldova, cu suport financiar din partea Fundaţiei „Argidius” şi în colaborare cu Asociaţia Femeilor de Afaceri(AFA) din municipiul Bălţi, implementează proiectul "Activitatea de Dezvoltare a Microîntreprinderilor:Locuri de muncă pentru Tineri" (MEDA J4Y) prin care susțin tinerii antreprenori din Republica Moldova. În cadrul acestui proiect a fost organizat, în perioada 9-11 noiembrie 2012 la Bălţi, în incinta teatrului „Vasile Alecsandri” din municipiu, a treia ediţie a Forumului Regional al Tinerilor Antreprenori. Organizatorii evenimentului şi-au propus să promoveze prin acest eveniment imaginea pozitivă a antreprenoriatului şi a antreprenorilor, oferindu-le acestora din urmă posibilitatea de a se afirma în public, de a intercomunica şi de a-şi percepe apartenenţa la un grup important din societate, capabil de a prelua mai multă responsabilitate pentru dezvoltarea nu doar a afacerii proprii, dar şi a ţării.

La eveniment au participat circa 85 de antreprenori atât din regiunea de nord a Republicii Moldova, cât şi din alte regiuni, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ai Organizaţiei pentru dezvoltarea IMM-urilor, ai administraţiei publice locale, ONGuri şi instituţii de învăţământ. În cadrul Forumului a avut loc şi o expoziţie cu titlul „START & GROW!” („Lansează-te şi dezvoltă-te!”), la care au fost prezentate un spectru larg de afaceri din domeniul producerii şi serviciilor.

În prima zi a expoziţiei s-a desfăşurat un concurs al standurilor - „Cel mai prezentabil stand expoziţional„ şi„Cea mai bună prezentare a afacerii”(produsului), care au fost apreciate de către o comisie specială. Biruitorii au fost marcaţi cu diplome de menţiune. O apreciere înaltă din partea vizitatorilor şi spectatorilor le-au avut cele două prezentări publice de măiestrie profesională în domenii precum designul vestimentar şi frizeria.

Discuţiile de la prima Masă rotundă din a doua zi a Forumului s-au centrat pe tema asocierii antreprenorilor ca modalitate de a-şi proteja şi promova interesele comune şi de a participa la ameliorarea mediului de afaceri şi la accelerarea dezvoltării economice a ţării. Participanţii la Masa rotundă şi-au reconfirmat intenţia de a dobândi un statut juridic sub formă de asociaţie obştească, urmând ca după Forum discuţiile să continue în vederea organizării unei adunări de constituire a organizaţiei.

A doua Masă rotundă a fost dedicată activităţii Asociaţiei Femeilor de Afaceri din municipiul Bălţi, care a împlinit zece ani de la începutul activităţii. Au fost menţionate rezultatele atinse şi discutate perspectivele pentru viitor. La discuţii au participat 28 de femei antreprenoare din municipiul Bălţi, membre ale asociaţiei. În rezultatul discuţiilor au fost formulate obiectivele pentru următorii ani, participantele confirmându-şi disponibilitatea de a contribui la atingerea lor.

Un alt eveniment important care a avut loc în cadrul Forumului a fost concursul ideilor de afaceri. La concurs, 15 tineri şi-au prezentat, nu fără emoţii, propriile proiecte de extindere a afacerilor în faţa Comisiei de granturi şi în faţa colegilor. Trei proiecte – două din agricultură şi una din domeniul artelor aplicative – au fost recunoscute învingătoare şi autorilor respectivi li s-a confirmat disponibilitatea Winrock Moldova de a acorda sprijin financiar pentru extinderea afacerilor respective.

Vizavi de impresiile lor de la Forum, majoritatea antreprenorilor chestionaţi în ultima zi au dat o apreciere foarte înaltă atât evenimentului în sine cât şi nivelului înalt de desfăşurare a lui, rolului pe care îl joacă Winrock Moldova la nivel naţional şi Asociaţia Femeilor de Afaceri din municipiul Bălţi la nivel regional în promovarea antreprenoriatului.

Autor: A.O. Asociatia Femeilor de Afaceri din mun. Balti

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă