Nume
Parola
Vizualizări: 4063
Elevii din Rabnita si Parcani au insusit bazele bloggingului
Chisinau, 30 Octombrie 2012 — Unsprezece elevi şi profesori din Parcani şi Râbniţa au participat la cursul de instruire intitulat „Blogurile-instrument de promovare a participării civice” desfăşurat în perioada 27-28 octombrie 2012, la Tiraspol. Cursul de instruire a fost organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală Stels-Tera (Tiraspol), cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Participanţii la instruire au avut posibilitatea să comunice şi să creeze bloguri personale, dar şi să afle cum să promoveze blogul nou creat prin intermediul reţelelor de socializare, a schimbului de link-uri. De asemenea, elevii au lucrat în grup pentru a elabora schiţa blogului şcolii unde învaţă şi pentru a alege simbolul, denumirea site-ului şi a paginilor tematice. Istoria şcolii, ziua profesorului, tradiţii, sport sunt doar câteva dintre rubricile care s-au regăsit pe blogurile nou create ale şcolilor din Râbniţa şi Parcani (www.rybgimnazia.wordpress.com şi www.parcany1.wordpress.com).

Potrivit lui Veaceslav Popescul, directorul Stels-Tera, acest program este unul util, deoarece elevii vor putea împărtăşi informaţiile obţinute la training cu colegii şi profesorii lor, dar şi cu membrii comunităţii, care vor putea citi pe blog materiale atât despre activităţile elevilor, cât şi despre evenimentele care au loc în localitatea unde trăiesc.

60 de elevi şi profesori din 10 şcoli din regiunea transnistreană vor participa la o serie de programe de instruire, vor învăţa cum să creeze un blog al școlii, cum să pregătească texte, astfel făcând vizibilă pentru publicul din Republica Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, activitatea tinerilor din regiune, a şcolilor unde învaţă, dar şi a comunităţii pe care o reprezintă.

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”, este implementat de CJI, în parteneriat cu ONG-urile Stels Terra şi Centrul Media de la Tiraspol, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Scopul Programului este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.
Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)