Nume
Parola
Vizualizări: 4076
Un nou program de instruire pentru elevii din regiunea nistreana
Chisinau, 2 Octombrie 2012 — Cum să creeze un blog, cum să îl actualizeze şi să gestioneze pagina cu comentarii, acestea au fost câteva dintre subiectele abordate în cadrul programului de instruire „Blogurile – instrument de promovare a participării civice”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” , în perioada 29-30 septembrie 2012, la Tiraspol.

Participanţii de la şcolile din Bender şi Tîrnăuca au menţionat că au avut posibilitatea să înveţe cum să creeze şi cum să promoveze atât blogurile şcolilor (http://schoolternovka.wordpress.com/, http://schoolife15.wordpress.com) unde învaţă, cât şi blogurile personale, cum să utilizeze mai eficient resursele web şi motoarele de căutare. Participând la mai multe activităţi de grup, elevii au elaborat schiţele viitoarelor bloguri, unde au inclus o serie de rubrici, precum: uniforma şcolară, programul şcolar, cei mai buni elevi şi profesori, istoria şcolii.

De asemenea, pe paginile acestor bloguri îşi va face loc şi o rubrică cu ştiri din comunitatea pe care o reprezintă. Astfel, prin materialele publicate pe blogurile noi create, tinerii se vor putea implica activ în viaţa comunităţii şi să contribuie la promovarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

60 de elevi şi profesori din 10 şcoli din regiunea transnistreană vor participa la o serie de programe de instruire, vor învăţa cum să creeze un blog al școlii, cum să pregătească texte, astfel făcând vizibilă pentru publicul din Republica Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, activitatea tinerilor din regiune, a şcolilor unde învaţă, dar şi a comunităţii pe care o reprezintă.
Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”, este implementat de CJI, în parteneriat cu ONG-urile Stels Terra şi Centrul Media de la Tiraspol, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Scopul Programului este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.

Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)