Nume
Parola
Vizualizări: 3999
Apel catre institutiile statului privind cazul Î.M.„Newsmedia Group” catre „Interact Media” S.R.L
Moldova, 26 Septembrie 2012 — APEL către

Ministerul Justiției,
Ministerul Afacerilor Interne,
Procuratura Generală a Republicii Moldova,
Consiliul Superior al Magistraturii


Organizațiile neguvernamentale de media cheamă instituțiile abilitate ale statului să asigure un proces echitabil in cazul Î.M.„Newsmedia Group” către „Interact Media” S.R.L. și să verifice acuzațiile pe care și le aduc ambele instituții, astfel încât sa fie respectate întocmai drepturile și libertățile mass-mediei, în general, și ale jurnaliștilor, în particular.

Solicităm instituțiilor abilitate sa acorde toată atenția procesului Î.M.„Newsmedia Group” către „Interact Media”S.R.L., cu respectarea principiilor și valorilor europene, și, astfel, să asigure toate condițiile ca instituțiile mass-media să îşi poată realiza adecvat sarcina legitimă de a informa despre problemele de interes public şi de a efectua investigaţii jurnalistice în probleme de interes public. Considerăm necesară și oportună informarea completă și operativă a opiniei publice despre mersul procesului de judecată, precum și despre rezultatele investigațiilor privind învinuirile aduse în acest caz.

Reamintim că mass media are un rol esențial intr-o societate democratica și ne exprimăm speranța că instituțiile abilitate vor contribui într-un mod legal și transparent la soluționarea acestui caz, astfel încât sa nu fie comise abuzuri asupra instituțiilor mediatice, și să nu fie admisă distrugerea și/sau dispariția acestora.

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociația Presei Independente
Asociația Presei Electronice
Uniunea Jurnaliștilor din Moldova
Centrul de Investigații Jurnalistice
Comitetul pentru Libertatea Presei
Centrul "Acces-Info"
Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova