Nume
Parola
Vizualizări: 3957
CJI lansează concursul „10 jurnalişti ai anului”
19 Septembrie 2012 — Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP), organizează, în prima jumătate a lunii decembrie 2012, tradiţionala serată de decernare a premiilor „10 jurnalişti ai anului”, ediţia a XVIII-a.

În acest an, cei mai buni jurnalişti vor fi desemnaţi pe baza rezultatelor unui concurs de materiale jurnalistice şi a nominalizărilor societăţii civile.

În acest context, CJI invită managerii de presă/directori/redactori/producători să desemneze doi jurnalişti din instituţia pe care o reprezentă pentru participare la concurs.

Dosarul de participare trebuie să conţină cel mult trei materiale jurnalistice pentru fiecare candidat (ştiri, reportaje, investigaţii, interviuri) care vor trata subiecte de interes public (social, politic, economic, cultural, ecologic etc.) Materialele trebuie să fie însoţite şi de o scurtă justificare care să argumenteze de ce anume jurnaliştii desemnaţi merită să fie premiaţi.

De asemenea, pentru selectarea câştigătorilor vor mai fi consultate şi organizaţii nonguvernamentale locale şi internaţionale.
Toate dosarele vor fi examinate de Senatul CJI care va lua decizia finală.

Vă îndemnăm să participaţi activ la concurs şi să nominalizaţi/recomandaţi jurnalişti din cadrul instituţiei pe care o conduceţi.

Termenul-limită de depunere a dosarelor: 17 octombrie 2012, ora 18.00!

Dosarele pot fi expediate la adresa igrejdeanu@ijc.md sau pe adresa Centrului
pentru Jurnalism Independent, str. Şciusev 53, Chişinău, MD-2012.

Pentru informaţii suplimentare luaţi legătura cu Ina Grejdeanu, coordonatoare de programe CJI la numărul de telefon: 0 22 21 36 52, Departamentul Instruire.