Nume
Parola
Vizualizări: 5533
Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI: „La medicină se studiază mult şi se doarme puţin, însă recunoştinţa pacienţilor compensează aceste dificultăţi”
Chişinău, 1 Septembrie 2012 — Ceremonia oficială de înmatriculare a studenţilor în anul întâi de studii la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” s-a desfăşurat, la 1 septembrie 2012, în prezenţa Prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad FILAT, a Ministrului Sănătăţii, Andrei USATÎI, a Vicepreşedintei Parlamentului, Liliana PALIHOVICI, şi a Preşedintelui Comisiei parlamentare Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, Vladimir HOTINEANU.

Evenimentul care s-a desfăşurat la Chişinău, la Palatului Naţional „Nicolae Sulac”, a reunit profesori universitari, medici – savanţi şi practicieni, studenţi, care au fost salutaţi şi de către Rectorul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Ion ABABII.

În mesajul său adresat studenţilor, Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, a afirmat că „medicina este un domeniu foarte complex. Aici se studiază mult, se doarme puţin, iar deprinderile practice vin după ani buni de muncă şi multe servicii de noapte. Cred însă că recunoştinţa pacienţilor compensează toate aceste dificultăţi”.

„Este plin de înţelesuri faptul că doar În Moldova oamenii, atunci când îşi iau la revedere, îşi doresc unii altora ceea ce este mai de preţ: SĂNĂTATE”, a menţionat Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, în finalul mesajului său.

Vorbitorii şi oaspeţii au adresat mesaje de salut şi de drum bun în viaţa profesională pentru studenţii anului întâi. În opinia lor, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Chişinău este recunoscută dincolo de frontierele ţării pentru valorile pe care le-a produs în domeniul învăţământului, educaţiei, ştiinţelor medicale şi acordării asistenţei medicale cetăţenilor.

Adresa Web a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” este www.usmf.md.

Imagine: Gov.MD