Nume
Parola
Vizualizări: 3707
ONGurile de media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu agresarea jurnaliştilor Prime TV
Moldova, 23 Iulie 2012 — Organizaţiile neguvernamentale de media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu agresarea echipei postului de televiziune Prime TV pe 19 iulie a.c. în raionul Şoldăneşti, în timpul realizării unui reportaj pe teritoriul Fondului Forestier Naţional din regiune.

Jurnaliştii de la Prime TV realizau un reportaj pe teritoriul pădurii din Şoldăneşti care este proprietate publică. Două persoane, care s-au declarat proprietari ai terenului respectiv, le-au interzis acestora să filmeze, agresându-i fizic şi verbal, şi interzicându-le accesul pe acel teren din motiv că ar fi proprietate privată. Conform atministraţiei centrale “Moldsilva”, terenul unde jurnaliştii realizau reportajul este parte a proprietăţii publice.  

Solicităm autorităților naţionale să-și onoreze obligațiunile de asigurare a unor condiții normale, în care toți cetățenii, inclusiv jurnaliștii, să-și poată desfășura activitatea în deplină siguranță, să poată relata profesionist şi să aibă acces in spaţiile publice.  

Ne exprimăm convingerea că finalizarea reușită a anchetei în cazul televiziunii Prime TV va descuraja pe viitor astfel de practici inacceptabile într-o societate democratică și într-un stat de drept.

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociaţia  Presei Independente
Asociaţia  Presei Electronice din Moldova
Centrul  de Investigații Jurnalistice
Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova
Comitetul pentru Libertatea Presei
Access-Info