Nume
Parola
Vizualizări: 7273
Mediul de afaceri francez este interesat de plasarea investițiilor în RM
4 Iulie 2012 — În perioada 26-30 iunie, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) în colaborare cu Camera de Comerț Moldo – Franceză și Camera de Comerț și Industrie a RM a organizat ”Forul economic Moldo - Francez”.

Evenimentul s-a desfășurat în Franța, în orașele Toulouse, Montauban, Albi, Rodez, Aveyron.

La For au participat agenții economici din Franța și Republica Moldova din sectorul bancar, transport aerian, industria ușoară, agricultură și IT.

La întâlnirile cu mediul de afaceri din regiunile vizitate, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) a prezentat agenților economici și investitorilor,climatul de afaceri și oportunitățile investiționale ale RM.

Agenții economici din RM au avut discuții cu mediul de afaceri francez pe seama subiectelor de interes comun, domenii de activitate, schimb de experiența și posibilități de cooperare economică. Mediul de afaceri francez a manifestat interes față de parteneriatul cu RM și în special față de producția în RM ținând cont de regimurile comerciale ale RM cu UE, CSI și CEFTA.

Delegația din RM a efectuat o vizită la Compania AIRBUS cu scopul familiarizării modului de producție a aeronavelor de tip AIRBUS. De asemenea au fost vizitate două dintre cele mai mari companii de producere a semințelor din regiune cu care au fost discutate posibilitatea plasării investițiilor în RM.

În cadrul Forului, agenții economici au avut întâlnire cu Comitetul Regional Turistic al regiuniii MIDI-PYRÈNÈES, considerată cea mai mare atracție turistică din Franța. Au fost discutate posibilitățile atragerii investițiilor franceze în sectorul turistic al RM, dar și cooperării cu Comitetul Regional Turistic în scopul preluării celor mai bune practici pentru îmbunătățirea și crearea în RM unui mediu turistic atractiv.

Delegația din RM a avut întrevedere și cu agenți economici care activează sau au investit în RM. Discuția s-a axat pe subiectele ce țin de investiții și barierele ce apar sau pot apărea pentru investitorii străini.

Astfel vizita poate fi evaluată ca una de succes ținând cont de legăturile stabilite între mediul de afaceri din RM și Franța, prezentarea RM și oportunităților investiționale dar și posibilelor investiții franceze ce pot urma datorită Forului.

Serviciul de presă MIEPO

Autor: Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportulu

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă