Nume
Parola
Vizualizări: 3740
Instruirea in domeniul libertatii de exprimare pentru jurnalistii din Moldova
Chisinau, 2 Iulie 2012 — Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunţă înscrierea jurnaliştilor la 2 ateliere cu tema „Libertatea de exprimare si Mass media în Moldova, aspecte juridice şi de procedură”, ce vor avea loc pe data de 19 şi, respectiv, 26 iulie 2012, la Chişinău.

Instruirea are ca scop consolidarea abilităţilor jurnaliştilor de a se apăra şi reacţiona adecvat la cererile de defăimare. La training vor fi abordate o serie de subiecte, printre care:

• cum ar trebuie jurnaliştii sa reacţioneze la acuzațiile de defăimare și la cererile depuse in aceste cazuri;
• cum reprezentanții mass-media ar trebuie sa se reprezinte în instanțele de judecată;
• care sunt cele mai sensibile aspecte ale aplicării legislaţiei în domeniul;

Ambele ateliere, fiecare cu o durată de o zi, vor fi moderate de Olivia Pîrţac, unul din autorii Comentariului Legii cu privire la Libertatea de Exprimare, elaborat în anul 2011 şi de către avocatul Janeta Hanganu.

Doritorii de a participa la atelier sunt invitați să completeze formularul anexat, pe care îl vor trimite la adresa de e-mail: mlu@ijc.md. Data limită – 15 iulie 2012

Atelierul va fi susținut în limba română, iar materialele informative vor fi disponibile şi în limba rusă. Jurnaliştilor din teritoriul țării li se vor rambursa cheltuielile de transport.
Informaţii suplimentare puteți afla la: mlu@ijc.md, tel. (022) 21 36 52, 22 75 39. Persoana de contact: Elena Candu, coordonator de programe CJI.

Programul de instruire este organizat în cadrul proiectului „Fortificarea cadrului legislativ în domeniul mass-media în Republica Moldova” realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu susţinerea financiară a Civil Rights Defenders, Suedia.