Nume
Parola
Vizualizări: 7183
MIEPO a avut întrevedere cu Șeful Biroului de Coordonare a Cooperării pentru Dezvoltare al Ambasadei Austriei la Chişinău
Chișinău, 25 Iunie 2012 — Şeful Biroului de Coordonare a Cooperării pentru Dezvoltare al Ambasadei Austriei la Chişinău, dl Gerhard Schaumberger a avut întâlnire cu reprezentanţii Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi de Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

În cadrul întrevederii, s-au discutat diferite aspecte de interes comun în domeniul atragerii investiţiilor în ţară şi promovării exportului moldovenesc. Părţile s-au axat preponderent pe aspectul investiţional, ţinând cont de specificul activităţii Biroului de Coordonare a Cooperării pentru Dezvoltare.

În special, s-a atras atenţia la posibilitatea asigurării suportului financiar sau tehnic în cazul efectuării investiţiilor austriece în Republica Moldova.

De asemenea, s-a discutat posibilitatea cooperării în domeniul exportului produselor moldoveneşti pe piaţa Austriei, în special cu referire la produsele vinicole.

MIEPO şi Biroul de Coordonare a Cooperării pentru Dezvoltare vor dezvolta cooperarea în direcţia atragerii investiţiilor şi promovării exportului. Activităţile urmează să fie încadrate în proiectele finanţate de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare.

Dl Gerhard Schaumberger a fost numit recent în funcţia de şef al Biroului de Coordonare a Cooperării pentru Dezvoltare. Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare aduce suportul în dezvoltarea durabilă în domeniul social-economic într-un şir de state din Europa de Est şi Sud Est, Africa, şi America Centrală, etc.

Programele Agenţiei Austrice pentru Dezvoltare sunt puse în aplicare împreună cu Ministerul Afacerilor Externe al Austriei, instituţiile publice, organizaţiile non-guvernamentale şi mediul de afaceri.


Serviciul de presă MIEPO

***

Pentru informaţii suplimentare:
Serviciul de Presă MIEPO
Tel: +373 79 33 66 12
Mail: presa@miepo.md

Autor: Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportulu

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă