Nume
Parola
Vizualizări: 7857
Nominalizarea c];tig[torilor Concursului republican "Cel mai bun elev inovator", editia a V-a
Mun. Chisinau, 16 Mai 2012 — La data de 19 mai 2012 în incinta Universităţii AŞM se va desfăşura ediţia a V-a (jubiliară) a Concursului republican „Cel mai bun elev inovator”.
Organizatori ai Concursului sunt: Academia de Ştiinţe a Moldovei, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic, Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Tineretului şi Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală ale Republicii Moldova.

Scopul major al evenimentului este acela de a susţine şi stimula ideile inventive şi creative ale elevilor din întreaga ţară.
În cadrul ediţiei curente a concursului vor participa 70 de concurenţi din 20 de instituţii şcolare de învăţământ ale Republicii Moldova, care vor prezenta 65 de lucrări din diferite domenii.
Tradiţional, elevii care prezintă cele mai orginale şi creative lucrări beneficiază de diplome, premii băneşti şi alte premii speciale, acordate de către diverse organizaţii, instituţii din sfera ştiinţei şi inovării, precum şi de către ministerele de ramură.
Astfel, pentru locul I va fi acordat 1 premiu în valoare de 3000 lei;
2 premii a cîte 2000 lei pentru locul II şi
3 premii a cîte 1000 lei pentru locul III.
De asemenea, vor fi acordate 8 premii speciale a câte 500 lei fiecare şi diplome de menţiune.
Astfel, Concursul Naţional „Cel mai bun elev inovator” a devenit deja o tradiţie. De rând cu dezvoltarea creativităţii şi capacităţii inovatoare, spiritului concurenţial/antreprenorial, eforturile elevilor sunt consacrate, deoarece participând în acest concurs, aceştia au şanse reale de a-şi demonstra cunoştinţele şi de a fi apreciaţi.