Nume
Parola
Vizualizări: 6588
Rezultatele concursului de selectare a rezidenților ZEL ”BĂLȚI” din 26 aprilie 2012
Bălți, 27 Aprilie 2012 — La data de 26 aprilie 2012, Administrația Zonei Economice Libere "BĂLȚI" a desfăşurat un nou concurs de selectare a rezidenţilor.

Conform rezultatelor concursului, învingătoare au fost declarate companiile ÎCS ”GG CABLES&WIRES EE” SRL si ÎCS ”STRABAG” SRL.

Compania ÎCS ”GG Cables & Wires EE” SRL este o filială a concernului internațional GEBAUER & GRILLER GmbH, cu sediul central în Austria (www.griller.at).

Compania internațională GEBAUER & GRILLER GmbH are un renume de peste 70 de ani în piața internațională a cablurilor industriale, fiind unul dintre cei mai mari producători de cabluri și fire din cupru, aluminiu și oțel pentru industria automotive, pentru trenurile electrice de viteză înaltă (TGV) și ascensoarele de capacitate sporită. În prezent, în cadrul reprezentanțelor companiei activează cca. 5000 angajați, în cinci locații din trei țări (Austria, Cehia și India), iar cifra anuală de afaceri depășește suma de 350 mln. euro, ceea ce o face să fie unul dintre jucătorii cei mai importanți în industria cablurilor electrice.
În cadrul ZEL „BĂLȚI” acesta va desfașura activitatea de producere a cablurilor electrice pentru industria automotive. Producția va fi livrată la prima etapă companiei ”DRA DRAEXLMAIER AUTOMOTIVE”, iar ulterior vor fi valorificate și piețele din România, Ucraina și Polonia.

Volumul investițiilor se va ridica la cca. 21 mln. euro pentru construcția halelor de producție și spațiilor de birou (cca. 15 mii m2) și procurarea utilajului modern.

Volumul anual al vînzărilor va constitui cca. 55 mln euro. Salariul minim se planifică a fi de 5 mii lei, cu un număr de angajaţi de aproximativ 120 persoane, în cea mai mare parte ingineri și tehnicieni de înaltă calificare. Începutul activității in cadrul ZEL „BĂLȚI” este planificat pentru trimestrul II al anului 2013 (din trim II al anului 2012 vor demara lucrările de construcție).

Compania ÎCS ”STRABAG” SRL este o filială a concernului internațional STRABAG SE, cu sediul central în Austria (www.strabag.com).

Compania internațională STRABAG SE este un lider în piața internațională a serviciilor de construcție a obiectivelor industriale și civile, precum și domeniul de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare și aeroportuare. În prezent, în cadrul reprezentanțelor companiei activează cca. 77.000 angajați, în locațiile din așa țări ca: Austria, Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Romania și Elveția, iar cifra anuală de afaceri depășește suma de 14 miliarde euro, ceea ce o face să fie unul dintre jucătorii cei mai importanți în domeniu.

În cadrul ZEL „BĂLȚI” acesta va desfașura activitatea de construcție a halelor industriale pentru rezidenții acesteia.
Volumul anual al vînzărilor va constitui cca. 5 mln euro. Salariul mediu se planifică a fi de 5 mii lei, cu un număr de angajaţi de aproximativ 150 persoane. Începutul activității in cadrul ZEL „BĂLȚI” este planificat pentru trimestrul II al anului 2012.

NOTĂ
:
În prezent, Administrația ZEL ”BĂLȚI” poartă negocieri active cu două mari companii din Uniunea Europeană. Prima companie este din Elveția și este lider în domeniul producerii boilerelor emailate de uz casnic și industrial, iar cea de-a doua companie este din Bulgaria și are ca scop construcția unei centrale electrice bazată pe valorificarea energiei solare și eoliene. Ambele proiecte urmează a fi implementate în cadrul subzonei nr. 3, unde deja sunt înregistrate patru companii internaționale și autohtone.