Nume
Parola
Vizualizări: 3731
Declaratie cu privire la accesul jurnalistilor la învestirea lui Nicolae Timofti
27 Martie 2012 — Declaraţia organizaţiilor mass media în legătură cu faptul îngrădirii accesului pentru jurnalişti la evenimentul de învestire în funcţie a preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Organizaţiile media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu îngrădirea accesului pentru jurnalişti la evenimentul de învestire în funcţie al lui Nicolae Timofti, care a avut loc pe 23 martie 2012.

Jurnaliştii au fost nevoiţi sa stea într-un colţ din sala Palatului Republicii şi nu au avut voie să iasă în hol. Potrivit reprezentanţilor mass-media, de situaţie ar fi responsabil Serviciul Protocol de Stat al MAEIE şi Serviciul de Protecţie şi Pază, abilitat să asigure securitatea preşedintelui, dar şi a participanţilor la eveniment.

În aceste condiţii organizaţiile semnatare protestează vehement faţă de îngrădirea accesului
jurnaliştilor la evenimente de importanţă publică, situaţie inadmisibilă într-o societate democratică. Cerem autorităţilor Republicii Moldova sa ia măsuri eficiente şi hotărâte faţă de cei care se fac responsabili de situaţia creată, astfel ca pe viitor jurnaliştii să poată relata profesionist şi să aibă acces liber la evenimentele de importanţă publică.

Centrul pentru Jurnalism Independent
Centrul de Investigatii Jurnalistice
Asociaţia Presei Independente
Asociaţia presei libere din Moldova