Nume
Parola
Vizualizări: 3409
A fost lansat curriculum-ul „Reflectarea conflictului in mass-media
Chisinau, 27 Martie 2012 — Lectorii şi studenţii mai multor Facultăţi de Jurnalism de la diferite universităţi din Moldova vor putea utiliza un nou suport de curs „Reflectarea conflictului în mass-media”. Acesta a fost lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent la data de 23 martie, la Chişinău.
Astfel, reprezentanţi ai facultăţilor de jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Liberă Internaţională, Universitatea de Studii Europene, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi şi Şcoala Antropologică Superioară au pregătit 4 programe de studiu privind „Reflectarea conflictului în mass-media” .
Acestea includ 4 componente esenţiale care vor ajuta studenţii să înţeleagă cum să scrie despre conflictele etno-politice: teoria şi tipologia conflictelor etno-politice, psihologia conflictelor, conflictele locale (conflictul transnistrean) şi rolul jurnalistului în mediatizarea conflictelor.
Participanţii au menţionat că proiectul a fost unul de succes, datorită rezultatului vizibil pe care aceştia în final l-au obţinut - un curriculum pe care lectorii îl vor putea utiliza, instruind tinerii jurnalişti.
„Pentru mine acest curriculum semnifică o realizare foarte preţioasă, ţinând cont de faptul că sunt la început de carieră didactică”, a spus Ludmila Sârghi, lector al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.
„Acest Curriculum va fi o noutate pentru specialitatea Jurnalism din cadrul Facultăţii de Filologie. Vom avea posibilitatea să introducem în programul studenţilor un curs nou, dar şi să îmbunătăţim anumite segmente de predare şi evaluare”, a apreciat Lilia Raciula, lector al Facultăţii de Filologie, specialitatea Jurnalism, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.
Programele de studiu au fost elaborate în perioada ianuarie – februarie 2012, de către un grup de lectori universitari, aceştia fiind ghidaţi şi ajutaţi prin intermediul consultaţiilor on-line de către Nina Iskandaryan, expert în elaborare de curriculum.
Proiectul privind elaborarea curriculumului „Reflectarea conflictului în mass-media” este implementat de CJI, cu suportul Ambasadei Britanice la Chişinău.