Nume
Parola
Vizualizări: 3876
Jurnalistii din regiunea transnistreana instruiti de colegii lor din mass-media de la Chisinau
21 Februarie 2012 — Sase jurnalisti si studenti la Jurnalism din regiunea transnistreana au participat in perioada ianuarie-februarie 2012 la cea de-a doua etapa a programului de stagii organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). Stagiarii au avut posibilitatea sa lucreze cate 1-2 saptamani alaturi de colegii lor din redactiile posturilor de televiziune Publika TV, TV 7, portalului www.enews.md si revistei „Business Class”.

Victoria Nagornaia, reporter al publicaţiei periodice „Karavan” din Tiraspol, a menţionat că stagiul petrecut în cadrul redacţiei revistei „Business Class” a fost pentru ea o şansă să fure din „secretele meseriei” de la jurnalişti cu experienţă. „Stagiul mi-a dat posibilitatea să sesizez specificul materialelor jurnalistice pregătite pentru o revistă, să învăţ în cele mai mici detalii tehnicile de realizare a unui interviu, de la alegerea eroului, etapa de documentare până la redactarea şi publicarea interviului.

Un alt beneficiar al programului de stagiu, Anastasia Osadceaia, studentă la Jurnalism (Tiraspol), a spus că experienţa acumulată pe parcursul celor 2 săptămâni de stagiu la Publika TV este una foarte utilă şi interesantă. „Am avut posibilitatea să fac parte şi eu din echipa de producţie a ştirilor, să merg la filmări, să particip şi eu la procesul de editare video a ştirilor.”

După finisarea programului de stagii, CJI va lansa cea de-a doua componentă a proiectului şi anume scrierea materialelor comune de către echipe mixte de jurnalişti. Componenta prevede crearea a 10 echipe mixte de jurnalişti care reprezintă instituţii media de pe ambele maluri ale Nistrului, care vor scrie materiale comune pe teme social-economice.

Programul de stagii este organizat de CJI în cadrul proiectului „Fortificarea competenţelor profesionale ale mass-media transnistrene de a mediatiza subiecte social-economice”, cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova.