Nume
Parola
Vizualizări: 4848
Vizita Administratorului ZEL ”BĂLȚI” în Austria
7 Februarie 2012 — În perioada 2 – 6 februarie 2012, de către Administratorul Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” a fost realizată o vizită de afaceri în Austria.

Scopul vizitei a fost întrunirea bileterală repetată, cu administrația Concernului ”Gebauer&Griller” (www.griller.at). În cadrul întrunirii, au fost discutate și negociate condițiile de activitate în cadrul ZEL ”BĂLȚI”, volumul investițiilor ce urmează a fi realizate în următorii doi ani și numărul locurilor de muncă ce vor fi create în cadrul locației din ZEL ”BĂLȚI”.

Notă:
Compania internațională GEBAUER & GRILLER GmbH, cu sediul central în Austria (www.griller.at), are un renume de peste 70 de ani în piața internațională a cablurilor industriale, fiind unul dintre cei mai mari producători de cabluri și fire din cupru, aluminiu și oțel pentru industria automotive, pentru trenurile electrice de viteză înaltă (TGV) și ascensoarele de capacitate sporită. În prezent, în cadrul reprezentanțelor companiei activează cca. 5000 angajați iar cifra anuală de afaceri depășește suma de 350 mln. euro, ceea ce o face să fie unul dintre jucătorii cei mai importanți în industria cablurilor electrice.

În cadrul ZEL „BĂLȚI” acesta va desfașura activitatea de producere a cablurilor electrice pentru industria automotive. Producția va fi livrată companiei ÎCS ”DRA DRAEXLMAIER AUTOMOTIVE” SRL, în proporție de 20 %, iar restul va fi exportat în România, Ucraina și Polonia companiilor LEONI și Johson Controls.

Volumul investițiilor se va ridica la cca. 18 mln. euro la prima etapa, pentru construcția halelor de producție și spațiilor de birou (cca. 15 mii m2) și procurarea utilajului modern.

Volumul anual al vinzarilor va constitui cca. 50 mln euro. Salariul minim se planifică a fi de 5 – 7 mii lei, cu un număr de angajaţi de aproximativ 150 persoane, în cea mai mare parte ingineri și tehnicieni de înaltă calificare. Începutul activității in cadrul ZEL „BĂLȚI” este planificat pentru trimestrul IV al anului 2012 (din trim II al anului 2012 vor demara lucrarile de construcție).

Zona Economică Liberă ”BĂLȚI”
www.zelb.md