Nume
Parola
Vizualizări: 5086
Tematica sociala intens mediatizata de echipele mixte de jurnalisti
4 Octombrie 2011 — În perioada iunie-septembrie 2011, şapte echipe de jurnalişti din diverse regiuni ale Moldovei au pregătit o serie de materiale comune care au fost publicate în 14 mass-media din ţară, inclusiv din Gagauzia şi regiunea transnistreană, în cadrul unui proiect implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent.
Astfel, şaisprezece jurnalişti de la Bălţi, Chişinău, Comrat, Cahul, Tiraspol, Bender şi Vulcăneşti au pregătit 26 materiale comune pentru publicaţiile periodice, on-line şi mass-media audiovizuală.
Jurnaliştii au fost interesaţi de subiecte din domeniul social, ecologic, economic, printre care: sportul ca posibilitate de reintegrare socială a persoanelor cu dizabilităţi, şomajul printre tinerii absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior, integrarea europeană etc.
Potrivit Tatianei Crăciun, colaborator în cadrul publicaţiei Grajdanskoe Obsestvo de la Tiraspol, migraţia şi copiii rămaşi fără atenţia părinţilor, plecaţi la munci peste hotare, sunt subiecte actuale pentru Republica Moldova, iar prin intermediul materialelor ce au fost publicate, jurnaliştii au reflectat problemele acestor copii.
Elizaveta Rotari, directorul postului de televiziune ATV din Comrat, apreciază participarea în acest proiect ca fiind una de real folos, deoarece echipa a reuşit să pregătească 2 emisiuni TV, lucrând şi comunicând la distanţă cu colegii de la TV Drochia.
În perioada martie-mai 2011, alţi 19 jurnalişti din Moldova au publicat 19 materiale comune în cadrul primei etape de scriere a materialelor comune. În total în cadrul proiectului au participat 35 de jurnalişti care au pregătit 45 de materiale pentru presa scrisă şi cea audiovizuală.
Componenta „Scrierea materialelor comune de către echipe mixte de jurnalişti” a fost organizată în cadrul proiectului „Fortificarea capacităţilor mass-media de a reflecta subiecte de interes public”, implementat de CJI, cu susţinerea financiară a Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova în cadrul Instrumentului European pentru Democraţie şi Drepturile Omului.