Nume
Parola
Vizualizări: 11621
MARŞUL MANIFEST PENTRU CLIMĂ S-A DESFĂŞURAT CU SUCCES !
m. Balti, 8 Decembrie 2010 — La data de 8 decembrie curent, orele 14.00, cu prilejul Zilei Internaţionale de Acţiune împotriva Schimbărilor Climatice, Asociaţiile neguvernamentale ,,CAROMA NORD”; ,,PRO COOPERARE REGIONALĂ” şi Asociaţia “OZON” au organizat MARŞUL MANIFEST PENTRU CLIMĂ!

Această acţiune a fost organizată simultan în 7 localităţi din raioanele Făleşti: s. Pirliţa, s. Izvoare, s. Glinjeni ; or.Glodeni; r - ul Sîngerei :- s. Chiscăreni; r - ul Drochia : s. Pelinia şi municipiul Bălţi - s. Elizaveta în colaborare cu ONG-urile, liceele şi primăriile locale
Scopul Marşului pentru Climă a constat în conştientizarea pericolului rezultat în urma schimbărilor climatice din ultimii ani, care au un impact distructiv atît asupra ecosistemelor naturale, biodiversităţii, resurselor naturale, cît şi asupra sănătăţii umane.
Participanţii, elevii însoţiţi de profesori, s-au deplasat de la instituţiile de învăţământ până la primăriile locale, traversînd centrul satelor. Pe drum au fost oferite locuitorilor pliante şi frunzuliţe verzi din hârtie cu mesaje şi informaţii scrise de elevi pentru a proteja mediul şi a lua o atitudine responsabilă faţă de natură.

Aducem mulţumiri partenerilor de proiect şi instituţiilor implicate:

Primariei Bălţi, Primăriei s. Elizaveta, AO ,, Tradiţie” din s. Elizaveta; Primăriei s. Pîrliţa, Liceului Teoretic “Dm. Cantemir” din s. Pîrliţa; Primăriei Glinjeni, AO ,, SAT MODERN” din s. Glinjeni, Centrului de asistenţă socială “Nufărul alb” din s. Glinjeni; AO ,,CUGET” din s. Izvoare, Gimnaziului din s. Izvoare; AO ,,Mileniul III” din s. Chişcăreni, Primăriei s.Chişcăreni; Liceului Teoretic “Vasile Coroban”, ,,Asociaţia pentru o comunitate prosperă” din or. Glodeni ; AO “ Consult Nord “ din s. Pelinia.

MARŞUL MANIFEST PENTRU CLIMĂ face parte din calendarul proiectului “Parteneriat pentru un mediu curat”, care este un proiect de educaţie ecologică şi conştientizare a tinerilor şi a societăţii în general, privind protecţia mediului şi responsabilitatea socială, axat pe schimbul de cunoştinţe şi experienţă între organizaţii din Ungaria, Romania şi Republica Moldova.


Proiectul „Parteneriat pentru un mediu curat” este realizat cu suportul financiar acordat de Fondul Naţional pentru Democraţie (NED) prin intermediul Programului Fondul Comun, lansat de Parteneriatul European pentru Democraţie (EPD) şi Fundaţia Est-Europeană (FEE)”.