Nume
Parola
Vizualizări: 7799
Militarii Armatei Naţionale îşi vor exercita dreptul la vot
Chisinau, 25 Noiembrie 2010 — Circa 2 000 de militari în termen şi 484 de studenţi militari îşi vor exercita dreptul de vot pe parcursul zilei de 28 noiembrie, la secţiile de votare din preajma unităţilor militare.
 
Potrivit colonelului Eduard Ohladciuc, şeful Direcţiei Personal, participarea efectivului în termen la alegerile anticipate în Parlamentul Republicii Moldova va fi organizată în toate unităţile militare din Armata Naţională. Pentru accesul ostaşilor la urnele de votare, conducerea unităţilor militare a distribuit legitimaţii de serviciu al FA pentru toţi militarii în termen şi studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate, inclusiv şi celor ce se află în afara unităţii militare, în spitale, arest sau deplasare. Datele privind votarea militarilor în termen din garnizoanele militare vor fi centralizate în fiecare două ore în Serviciul Operativ al Ministerului Apărării.

În perioada octombrie-noiembrie, a subliniat sursa citată, în Armata Naţională s-a organizat amenajarea şi amplasarea în fiecare unitate militară a „Ungheraşului alegătorului”. În aceste locuri special amenajate militarii în termen au posibilitatea să se informeze despre platformele şi obiectivele partidelor politice care se află în cursa electorală.
 
Totodată, militarii au acces la vizionarea şi audierea spot-urilor electorale, emisiunilor tematice, dezbateri electorale, etc. În afară de aceasta, în unităţile militare au fost desfăşurate şedinţe instructiv-metodice informative cu efectivul în termen cu privire la modalitatea votării, drepturile, libertăţile şi restricţiile pentru militari.

Pentru informaţii contactaţi:
Căpitan Ala Diaconu, specialist principal Serviciul Relaţii Publice,
Tel: 252090, mob. 079115326