Nume
Parola
Vizualizări: 5362
Helen Clark, Directorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, va vizita Republica Moldova
Chisinau, 7 Septembrie 2010 — Helen Clark, Director al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), va vizita Republica Moldova în perioada 9-10 septembrie curent. Aceasta este prima vizită oficială a Directorului PNUD în Moldova şi are loc în ajunul Summit-ului ODM de la New York, unde liderii ţărilor din lume, inclusiv Republica Moldova, se vor întruni pentru a discuta progresele în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) şi acţiunile pentru cei 5 ani rămaşi până la termenul limită din 2015.

Agenda vizitei include întâlniri cu Mihai Ghimpu, preşedinte al Parlamentului şi preşedinte interimar al Republicii Moldova, Vladimir Filat, Prim-ministru, şi membri ai Guvernului, reprezentanţi ai comunităţii donatoare şi societăţi civile şi vizitarea cîtorva comunităţi din Moldova în care PNUD implementează proiecte. Dna Clark va discuta cu oficialii moldoveni asistenţa PNUD în depăşirea provocărilor economice, sociale şi politice în Moldova, precum şi acţiunile necesare pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului până în 2015.

Helen Clark a fost numită Director al PNUD la 17 aprilie 2009, aceasta fiind a treia funcţie importantă în ierarhia ONU. Dna Clark este prima femeie care conduce această organizaţie.


Pentru informaţii suplimentare, vă rugam să o contactaţi pe:

Ludmila Tiganu
Specialist comunicare, PNUD Moldova
Tel: (+373 22) 269 112
E-mail: ludmila.tiganu@undp.org

PNUD este reţeaua globală de dezvoltare a Naţiunilor Unite, care pledează pentru schimbare şi conectează ţări la cunoştinţe, experienţă şi resurse care să ajute oamenii să-şi construiască o viaţă mai bună. PNUD este prezent în 166 de ţări, lucrând împreună cu acestea la identificarea propriilor soluţii legate de provocările dezvoltării naţionale şi globale. În timp ce ţările îşi dezvoltă capacităţile locale, ele beneficiază de experienţa experţilor PNUD şi partenerilor săi. Pentru mai multe informaţii, Vă rugăm să vizitaţi: www.undp.md şi www.undp.org