Nume
Parola
Vizualizări: 5611
Dialog intercultural la Gustar – Ethno Music Festival
Chişinău, 25 August 2010 — Prima ediţia a Festivalului Internaţional „Gustar” se va desfăşura la 29 august 2010, în rezervaţia cultural-naturală „Orheiul Vechi. Organizatorii festivalului sunt Asociaţia Culturală „Sens Music” şi Asociaţia de Creaţie „Echinox”.

Programul „Gustar”-ului include excursii, expoziţii, ateliere, iar cea mai importantă parte a evenimentului o reprezintă recitalurile susţinute de interpreţi locali şi internaţionali, care au venit să participe la un Dialog intercultural şi să deguste din roadele pământului moldovenesc.

Împreună cu interpreţi de muzică folclorică din Moldova, pe scenă vor evolua artişti din Germania, Italia, România:

• Vladiswar Nadishana (Germania), multiinstrumenatalistul şi „microchirurgul” instrumentelor ethno rare
• Carlo Torlontano (Italia), care pentru prima dată aduce în Molova Alphorn-ul din Munţii Alpi
• OGAM (Moldova), cei mai veseli băieţi de Folk-fusion din ţară
• Triolet (Transnistria), găselniţa festivalului, muzica folk la contrabass.

Locaţia unde se va desfăşura Festivalul Gustar este cel mai uimitor loc istoric din Moldova – Orheiul Vechi, care a fost inclus în topul celor mai atractive pentru turişti zone din Europa de Est, locul unde s-au păstrat vestigii ale 14 straturi cultural-istorice.

Evenimentul se desfăşoară în perioada sărbătorilor naţionale. În popor i se mai spune „gustar”- cuvânt arhaic, ce simbolizează luna când se coc şi se gustă cele mai multe fructe, inclusiv strugurii.

Solii diferitelor culturi sunt invitaţi pentru a gusta împreună din rodul acestui pământ şi din creaţia muzicală internaţională, în stil etno.

Pentru informaţie suplimentară:

www.gustar.md
festival@gustar.md
GSM: 069 543 341