Nume
Parola
Vizualizări: 6553
Fundația ”Viorica Nagacevschi” a oferit un lot de peste 400 de cărți bibliotecii publice din or. Soroca
Chişinău, 1 Iunie 2010 — Fundația ”Viorica Nagacevschi” a oferit un lot de peste 400 de cărți bibliotecii publice ”Mihai Sadoveanu” din or. Soroca.

Președintele Fundației, textiera Viorica Nagacevschi a spus că lumea este într-o continuă mișcare, dar este mai plăcut atunci când această mișcare are un imbold pozitiv și un impact asupra societății noastre.

”Această acțiune a fost organizată cu scopul de a colecta și a dona cărți pentru o lectură bună și de folos. Această donație de carte inițiată de Fundația pe care o conduc cât și cei care au dat curs apelului nostru editura Arc, PRO NOI, Cartier, Dicționare Școlare și Grupul de Inițiativă ”Basarabeana” din or. Bacău, România și au adus acest dar frumos”, a spus Viorica Nagacevschi.

De asemenea, Nagacevschi a povestit celor prezenți cum s-a născut ideea de a face o donație de carte bibliotecii”Mihail Sadoveanu” din or. Soroca. “Când am fost la bibliotecă, la lansarea cărții de versuri ”Eroul zilei” din această primăvară am observat rafturi de cărți cu caracter chirilic și atunci mi-a propus un scop de a înnoi fondul de bibliotecă. Mă bucur foarte mult că am reușit să realizez un lucru bun și am făcut această donație de peste 400 de cărți”.

Viorica Nagacevschi a menționat în cadrul evenimentului că Fundația este mereu deschisă spre colaborare și disponibilă întotdeauna pentru a face acțiuni de orice gen, ”pentru că este o plăcere enormă să ajuți dacă poți, să faci un bine pentru ca urmașii noștri să fie mândri”.

Eugenia Răilean, directorul bibliotecii “Mihail Sadoveanu” a menționat că este un eveniment foarte important inițiat de Fundația “Viorica Nagacevschi” și este o plăcere și pentru noi atunci când cititorul se adresează și noi putem să îi oferim cartea dorită. Vă mulțumim pentru că ați făcut o mare bucurie atât cititorilor noștri cât și bibliotecarilor de aici. Ați demonstrat prin această acțiune că este posibil cu bani puțini să faci acțiuni mari, dra ce poate fi mai frumos decât să primești sau să citești o carte”.

A fost o donație de orice gen de carte, donația face parte din cadrul campaniei ”O carte de azi un viitor de mâine”.
Cătălin Stănoiu, membru al Grupului de Inițiativă ”Basarabeana”, prezent la eveniment ,a spus că este o onoare pentru el să fie prezent la acest eveniment ”sunt bucuros și onorat să fiu prezent azi, aici și pentru că am reușit să facem această acțiune nobilă și frumoasă. Să oferim cărțile de care au atât de mare nevoie tinerii, cărți deosebite pe care le oferim cu plăcere bibliotecii din Soroca”.

În final, Grigore Bucătaru, șeful secției cultură și turism din or. Soroca i-a oferit președintei o diplomă de onoare oferită de președintele raionului Soroca. ”Este foarte bine venită această donație de carte, astfel, sperăm că vom face să apropiem mai mulți tineri de bibliotecă”, a spus Bucătaru.

Fundația ”Viorica Nagacevschi” este o organizație nonguvernamentală, non-profit, apolitică, înființată în anul 2010, destinată pentru a face acțiuni de caritate.

Pentru detalii contactați:
Coordonatorul relaţii publice, Dorina Arsene, 068831233, e-mail dorarsene@gmail.com