Nume
Parola
Vizualizări: 5113
La Bruxelles, a avut loc cea de-a 8-a reuniune trilaterală RM-Ucraina-UE
25 Ianuarie 2010 — La Bruxelles a avut loc cea de-a 8-a reuniune trilaterală RM-Ucraina-UE axată pe problematica de frontieră.  Delegaţia  ţării noastre a fost condusă de dl Andrei Popov, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În cadrul reuniunii au fost examinate chestiuni legate de managementul frontierei de stat moldo-ucrainene, cooperarea dintre serviciile de control la frontieră şi asistenţa oferită de UE. O atenţie specială a fost atribuită evaluării nivelului de securizare a frontierei, implementării înţelegerilor moldo-ucrainene privind controlul vamal, desfăşurării procesului de demarcare a frontierei, prevenirii şi combaterii corupţiei, precum şi dezvoltării interacţiunii cu Misiunea UE de asistenţă la frontieră în Republica Moldova şi Ucraina (EUBAM).

Participanţii la reuniune au apreciat progresele înregistrate în securizarea frontierei, în special pe segmentul transnistrean, şi au convenit să coopereze în continuare în vederea contracarării fenomenelor negative la frontieră şi implementării standardelor europene vizând managementul integrat al frontierei. Reprezentanţii serviciilor vamale şi de grăniceri din Republica Moldova şi Ucraina şi-au confirmat disponibilitatea privind demararea în viitorul apropiat a proiectului-pilot privind efectuarea controlului comun la punctul de trecere Briceni-Rosoşeni.  A fost apreciată înalt contribuţia adusă de către Misiunea EUBAM la securizarea frontierei de stat moldo-ucrainene şi asistenţa acordată. 

Reprezentanţii structurilor europene au reiterat disponibilitatea de a sprijini în continuare cooperarea dintre autorităţile moldoveneşti şi ucrainene în vederea securizării frontierei comune în baza standardelor europene şi de a acorda asistenţa necesară în acest sens.

Direcţia mass-media şi relaţii cu publicul