Nume
Parola
Vizualizări: 7815
Brigada „Dacia” va primi în dar o icoană procurată de la o persoană cu handicap
Chisinau, 4 Decembrie 2009 — Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a vizitat expoziţia cu vînzare a lucrărilor confecţionate de persoanele cu dizabilităţi „În creaţie fără diferenţe”, desfăşurată la Centrul republican pentru copii şi tineret din capitală.

În cadrul expoziţiei ministrul Vitalie Marinuţa a procurat o icoană croşetată care îi reprezintă pe Maica Domnului şi pruncul Isus. Icoana a fost confecţionată de Ion Luchiţa, originar din oraşul Cahul. 

„Persoana care a confecţionat această icoană a depus un efort colosal. Trebuie să învăţăm de la persoanele cu handicap ce înseamnă perseverenţa. Voi dona această icoana Brigăzii “Dacia” din Cahul”, a afirmat Vitalie Marinuţa, care a plătit pentru icoană 2000 de lei.

Totodată, Vitalie Marinuţa a mai procurat cinci clopoţei de revelion pentru familie. Suvenirele au fost confecţionate de Angela Caisîn din Şcoala auxiliară din Bulboaca. Pentru confecţionarea articolelor, Angela a utilizat beţişoare de la îngheţată, pînză artificială şi aţă de tricotat.

Şeful cabinetului de miniştri a menţionat în cadrul evenimentului că Guvernul  acordă o atenţie sporită persoanelor cu dizabilităţi şi a spus că statul va întreprinde toate acţiunile necesare pentru a crea  condiţii mai bune pentru categoriile defavorizate ale societăţii.

De menţionat că evenimentul face parte din acţiunile dedicate Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, care se marchează la 3 decembrie. În cadrul expoziţiei, şi-au expus spre vînzare lucrările instituţiile sociale pentru persoanele cu dizabilităţi din întreaga ţară. Aceasta a inclus lucrări executate din lemn şi ceramică, picturi, articole brodate, croşetate, tricotate, cusute, de artă, etc. Scopul inaugurării expoziţiei este sensibilizarea societăţi privind problemele persoanelor cu handicap şi integrarea lor în societate.

Maior Alexandru JOSAN, Şef Serviciul Relaţii Publice,