Nume
Parola
Vizualizări: 3703
Reuniunea Şefilor de Guvern ICE de la Bucureşti a transmis un mesaj clar de susţinere pentru Republica Moldova
18 Noiembrie 2009
Şefii de Guvern ai statelor membre ale Iniţiativei Central-Europene întruniţi la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti au transmis un mesaj clar de sprijin pentru autorităţile Republicii Moldova în eforturile lor de democratizare a ţării şi de avansare în procesul de integrare europeană. Astfel, în Documentul Final al Summit-ului se fac următoarele constatări:

„Şefii de Guvern şi-au exprimat susţinerea pentru lansarea unui dialog cu privire la liberalizarea regimului de vize între Republica Moldova şi UE. În context, ei au susţinut  sprijinul acordat de către Comisia Europeană şi statele membre ale UE.

Şefii de Guvern au apreciat transferul paşnic de putere în Republica Moldova ca pe un exerciţiu democratic şi au salutat demararea negocierilor asupra unui nou Acord de  cooperare între Republica Moldova şi UE, care va înlocui curentul Acord de Parteneriat şi Cooperare. Totodată, ei au subliniat necesitatea lansării cât mai curând posibil a negocierilor cu privire la  crearea zonei de liber schimb aprofundate şi cuprinzătoare în cadrul noului Acord între Republica Moldova şi UE”.

Direcţia Mass-Media şi Relaţii cu Publicul