Nume
Parola
Vizualizări: 4246
Conservarea patrimoniului cultural în Europa
Chisinau, 28 Septembrie 2009 — La 29 septembrie curent, începînd cu ora 15.00, în Sala Mică a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, va avea loc lansarea culegerii ştiinţifice întitulată “Conservarea patrimoniului cultural în Europa” – materiale ale Conferinţei Internaţionale organizată acum un an de Centrul de Etnologie al Institutului Patrimoniului Cultural al A.Ş.M.

Amintim că în perioada 25-26 septembrie  anul trecut, în preajma sărbătoririi celor 650 de ani de la formarea Statutului Moldovenesc, la Chişinău, şi-a desfăşurat lucrările Conferinţa  ştiinţifică internaţională cu genericul “Păstrarea moştenirii culturale în ţările din Europa”. Conferinţa a fost organizată la iniţiativa Centrului de Cercetări Interetnice din Republica Moldova, cu participarea Biroului de relaţii interetnice al R.M., a organizaţiilor obşteşti – Asociaţia oamenilor de ştiinţă din Moldova “N. Milescu Spătaru” şi “Dialog intercultural”. Forul şi-a ţinut lucrările cu susţinerea organizaţiei “Iniţiativa Central Europeană”, Comisia Naţională pentru UNESCO în Republica Moldova, Institutul Patrimoniului Cultural al A.Ş.M.

În urma dezbaterilor la această manifestare ştiinţifică, organizatorii  au elaborat  o rezoluţie comună, care va fi adusă la cunoştinţă conducerii Republicii Moldova, “Iniţiativei Central Europene”, UNESCO. Participanţii la conferinţă sunt convinşi că  asemenea întîlniri contribuie în mare măsură la discutarea problemelor actuale de păstrare a moştenirii culturale, obiective de importanţă europeană, ce necesită o monitorizare permanentă.

Volumul este editat  cu susţinerea  financiară a organizaţiei “Iniţiativa Central Europeană”. La lansarea cărţii“Conservarea patrimoniului cultural în Europa” sunt invitaţi experţi din domeniul ştiinţelor umanistice şi patrimoniului cultural.

Sunt invitaţi la acest eveniment şi reprezentanţii mass-media.

Informaţii suplimentare la tel.: 27-13-53, 27-10-07.

                           
Tatiana Rotaru,
Serviciul de presă al A.Ş.M.