Nume
Parola
Vizualizări: 9390
Confederaţia Naţională a Sindicatelor este dispusă să acţioneze în judecată ziarul „Moldova Suverană”
Chişinău, 22 Septembrie 2009 — Confederaţia Naţională a Sindicatelor este profund indignată şi îngrijorată de atacurile violente ale ziarului „Moldova Suverană” din 22 septembrie, curent, la adresa conducătorilor celei mai numeroase componente a societăţii civile din Republica Moldova, le consideră inconsistente, neargumentate şi calomnioase, motiv pentru care le respinge categoric. Prin faptele expuse se urmăreşte un scop în sine bine determinat - de a ponegri organele de conducere ale mişcării sindicale din ţară şi a le discredita în faţa membrilor săi.

Afirmaţiile ziarului precum că „Manea şi-a strâns în jurul său lideri de ramură sindicală docili şi cointeresaţi...” au fost inventate, deoarece centrele sindicale naţionale de ramură sunt organizaţii profesionale care, în conformitate cu statutele lor, îşi aleg singure conducătorii, fără oricare amestec din afară.

Lipsite total de temei sunt şi învinuirile potrivit cărora „duetul Manea-Chiriac administrează staţiunile balneo-climaterice de la Koblevo şi Sergheevka” amplasate pe teritoriul Ucrainei. Actualmente, instituţiile curative menţionate sunt parte a patrimoniului sindicatelor din Moldova, dar, cu părere de rău, acest lucru nu este recunoscut de partea ucraineană, motiv pentru care proprietăţile respective se află în litigiu.

Calomniile ziarului „Moldova Suverană” sunt cu bătaie lungă. Ilustrând materialul cu o poză de la întâlnirea activului sindical cu Ambasadorul României în Republica Moldova, dl Filip Teodorescu, care, chipurile, „dă indicaţii „sindicaliste” preţioase”, publicaţia lasă să se înţeleagă că, prin sindicatele din Moldova, ţara vecină este implicată în evenimentele din ultima vreme, care au avut loc în ţara noastră.

Reiterându-şi ataşamentul pentru construcţia unui stat de drept, precum şi în scopul de a apăra onoarea şi demnitatea oamenilor muncii care s-au constituit în sindicate şi şi-au ales benevol conducătorii, Confederaţia Naţională a Sindicatelor este dispusă să acţioneze în judecată ziarul „Moldova Suverană”.


În numele Biroului Executiv,
Preşedinte
Leonid Manea