Nume
Parola
Vizualizări: 7967
Reduceri de dobîndă şi condiţii mai flexibile la credite
Chisinau, 20 August 2009 — OMF MICROINVEST SRL a operat recent schimbări în politicile de creditare, pentru a spori accesul micilor întreprinderi la resurse financiare, sprijinind astfel tendinţa de depăşire a crizei economice şi amortizarea consecinţelor ei negative asupra micului business.

Principalele modificări în politicile de creditare sînt legate de:
- Adoptarea unei singure metode de calcul a dobânzii pentru toate creditele şi anume, cea raportată la soldul scadenţei precedente, care oferă un cost al creditului mult mai mic decât rata declarată a dobânzii anuale.
- Reduceri considerabile de dobânzi pentru sezonul curent (august-noiembrie), in special pentru intreprinderile producătoare din sectorul industrial sau agricol, dar şi a altor solicitanţi cu istorie pozitivă de creditare. Dobânzile au fost reduse, atît pentru creditele in lei, cât şi pentru cele în valută.
- Eliminarea anumitor restricţii şi exigenţe întroduse la începutul anului 2009 în scopul reducerii riscurilor de creditare, impuse de criza financiar-economică curentă. Astfel, o parte din solicitanţii care nu puteau satisfăce cerinţele de creditare – destul de conservative ultima perioadă (din cauza crizei) – pot deveni eligibili datorită modificărilor recente în politicile de creditare.

În mai 2008 OMF MICROINVEST a atins 45,9 mln USD - total active şi 26.1 mln USD - portofoliu de împrumuturi, aflate în gestiunea a peste 12150 debitori, persoane fizice şi juridice (inclusiv membrii AEI creditate de Microinvest).