Nume
Parola
Vizualizări: 5457
Un cetăţean din Kongo reţinut pentru tentativa folosirii teritoriului Moldovei în calitate de tranzit în scopul traficării ilegale în Europa
Chisinau, 20 August 2009 — Colaboratorii Serviciului Grăniceri au reţinut în Aeroportul Chişinău un pasager pentru folosirea actelor falsificate în timpul trecerii frontierei.

Astfel, un pasager, sosit cu ruta din Moscova le-a generat suspiciuni inspectorilor controlului de frontieră. Actele persoanei suspecte erau în ordine, însă grănicerii au luat decizia asupra unui control suplimentar. În scurt timp la pasagerul în cauză au fost descoperite două permise de şedere în Belgia. Nsundy A. în vîrstă de 33 de ani, cetăţean al Kongo, a declarat grănicerilor, că călătorind prin mai multe ţări, intenţiona să ajungă pînă într-un stat din Uniunea Europeană.

Suspectat de încălcarea legislaţiei, cetăţeanul reţinut a fost transmis colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.

Timp de ultimele 24 de ore grănicerii au reţinut 13 cetăţeni pentru încălcarea legislaţiei cu privire la frontiera de stat.

Serviciului Grăniceri al R. Moldova