Nume
Parola
Vizualizări: 4740
Efectivul Armatei Naţionale execută trageri de luptă
19 August 2009 — Infanteriştii din Brigada „Ştefan cel Mare” desfăşoară începînd cu astăzi, 19 august, trageri de luptă la Baza militară de instruire Bulboaca.
   
Circa 60 de militari în termen din companiile transmisiuni şi cercetare susţin testele la instruirea de foc, folosind armamentul de infanterie din dotare: mitralieră, pistol mitralieră automat, puşca cu lunetă, etc.

Potrivit locotenent-colonelului Vladimir Dudarencu, comandant-interimar al Brigăzii de infanterie „Ştefan cel Mare”, şedinţele la trageri se încadrează în  planul pregătirii de luptă pentru anul 2009. Scopul exerciţiilor este pregătirea şi dezvoltarea aptitudinilor de mînuire a armelor, menţinerea  şi sporirea acţiunilor practice, păstrarea şi întreţinerea armamentului.

Pentru tragerile de luptă din armamentul de infanterie la Baza militară de instruire Bulboaca a fost construit un tir nou, cu lungimea de 300 m, lăţimea 50 m şi înălţimea de 12 m. Tirul este dotat cu puncte speciale de tragere la distanţe de 300 m, 200 m şi 150 m, amenajate conform standardelor moderne de securitate.

De remarcat că soldaţii încorporaţi în Brigada „Ştefan cel Mare” în primăvara curentă, desfăşoară în premieră trageri de luptă din armamentul de infanterie. Totodată, trageri de luptă ale efectivului au demarat şi în Brigada „Moldova” din Bălţi, iar în luna septembrie îşi vor etala cunoştinţele practice şi infanteriştii din Brigada „Dacia” din Cahul.

Maior Alexandru JOSAN
Sef Serviciul Relatii Publice
Ministerul Apararii al R.Moldova