Nume
Parola
Vizualizări: 4793
Bărci furate pe teritoriul României şi reţinute pe malul moldovenesc
Cahul, 17 August 2009 — Pe sectorul frontierei moldo-române, pe malul rîului Prut, în regiunea localităţii Giurgiuleşti, colaboratorii Serviciului Grăniceri  au reţinut doi cetăţeni fără careva acte de identitate, care aveau asupra sa patru bărci.

Astfel, grupul mobil de grăniceri, pe timp de noapte, executînd misiunile de supraveghere şi control în zona de competenţă, a reţinut, pe malul rîului Prut doi cetăţeni în timp ce aceştia scotea bărcile din apă.

În procesul cercetărilor preliminare tinerii, care nu dispuneau de careva acte de identitate, s-au prezentat grănicerilor drept Iurie K. şi Denis Z, în vîrstă de 21 de ani şi locuitori ai satului Giurgiuleşti. Potrivit declaraţiilor acestora, ei au sustras bărcile pe malul român şi intenţionau să le ascundă cu scopul vînzării lor ulterioare. De asemenea, ei au recunoscut, că la comiterea acestui delict au fost susţinuţi de un cetăţean român, care a rămas pe malul vecin.

Bărcile furate, precum şi cetăţenii reţinuţi au fost transmişi colaboratorilor Procuraturii din or.Cahul pentru luarea măsurilor ce li se impun.

Serviciului Grăniceri al Republicii Moldova