Nume
Parola
Vizualizări: 4711
Ministerul Apărării a transferat pentru o cauză nobilă peste 100 mii lei
Chisinau, 10 August 2009 — Banii donaţi de efectivul Armatei Naţionale pentru fetiţa care necesită un transplant de rinichi au fost transferaţi în contul bancar integral.

Potrivit colonelului Vitalie Bucatari, şef Direcţie economico-financiară a Ministerului Apărării, în total pe contul de decontare au fost transferaţi 102 mii 970 lei. Suma dată reprezintă salariul pentru o zi de muncă donat benevol de militarii pe contract şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale.

Reiterăm că Olga Belcencova, originară din satul Pocrovca, are 12 ani şi suferă de insuficienţă renală acută pentru că unul din rinichi a încetat să-i funcţioneze. Deşi salvarea fetiţei ar putea fi un rinichi prelevat de la bunicul ei, familia nu este în stare să achite transplantul estimat la  $ 130 mii.

Anterior, ministrul Apărării, Vitalie Vrabie, a vizitat-o pe Olga Belcencova la  Centrul Mamei şi Copilului, unde fetiţa este supusă unei proceduri de curăţare a sîngelui, unicul mijloc de a fi menţinută în viaţă. Vitalie Vrabie a declarat atunci că militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale au făcut donaţia din toată inima. Ministrul Apărării, care este la rîndul său tatăl a doi copii, şi-a exprimat speranţa că transplantul de rinichi va fi realizat cu succes, iar Olga va devine un copil sănătos, care îşi va putea îndeplini visele. 
Într-o scrisoare expediată recent pe adresa Ministerului Apărării, familia Belcencov îşi exprimă recunoştinţa faţă de întreg efectivul Armatei Naţionale pentru mărinimia şi ajutorul financiar acordat. În scrisoare se menţionează printre altele că: „Datorită receptivităţii de care au dat dovadă militarii Armatei Naţionale şi alţi oameni de bună credinţă, nu pierdem speranţa că Olga va deveni un copil sănătos care se va integra în viaţa normală. Familia noastră vă mulţumeşte încă o dată . Ne-am convins că lumea este plină de oameni buni şi mărinimoşi”, se  mai arată în scrisoarea de recunoştinţă.  

De menţionat că militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale au fost întotdeauna receptivi şi au demonstrat că nu sînt indiferenţi faţă de problemele societăţii şi sănătatea generaţiei în creştere. În anul 2006, fetiţa unui militar a fost operată pe cord datorită sprijinului financiar acordat de militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale, care au transferat în acest scop  100 mii lei. În afară de aceasta, în anul precedent, efectivul armatei a transferat în contul bancar deschis pentru sinistraţii afectaţi de inundaţii circa 260 mii de lei, iar în 2007, a donat peste 120 mii de lei pentru persoanele afectate de explozia unui bloc de locuinţe din oraşul Soroca.

Nota Bene: Mijloacele financiare pentru efectuarea transplantului de rinichi pot fi transferate la contul bancar 22330262166, filiala nr. 26, VICTORIABANK.